Bestemmingsplan Troelstralaan – Groen van Prinstererlaan – Van Houtenstraat

Logo Assen

Burgemeester en wethouders van Assen maken, overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 15 februari 2018 het bestemmingsplan Troelstralaan – Groen van Prinstererlaan – Van Houtenstraat met het identificatie nummer NL.IMRO.0106.02BP20171000P-C001 ongewijzigd heeft vastgesteld.

Dit bestemmingsplan heeft betrekking op de herstructurering van de Oude Molenbuurt en maakt vervangende nieuwbouw in het plangebied mogelijk. Het programma van dit gebied bestaat uit de bouw van 47 rijwoningen. Om dit mogelijk te maken worden er 40 drielaagse en 24 tweelaagse portiekwoningen gesloopt.

Ter inzage

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt van woensdag 21 februari tot en met dinsdag 3 april 2018, ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen & Ondernemen in het Stadhuis, Noordersingel 33. U kunt de stukken van het bestemmingsplan ook raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Vanaf de eerstvolgende dag na de dag van terinzagelegging kan gedurende zes weken tegen het bestemmingsplan beroep worden ingesteld door:

  • 1.

    diegenen die tijdig hun zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • 2.

    belanghebbenden die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen of niet tijdig zienswijzen naar voren hebben gebracht; 

    Beroepschriften moeten schriftelijk worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het betreffende besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

     

Assen, 20 februari 2018

Naar boven