Vastgesteld bestemmingsplan Herziening Amstelveen Noord-Oost – Bankrashof 3 en een besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Logo Amstelveen

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken, ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad van Amstelveen in de vergadering van 14 februari 2018 ongewijzigd heeft vastgesteld het bestemmingsplan “Herziening Amstelveen Noord-Oost – Bankrashof 3” (IDN : NL.IMRO.0362.10K-VG01).

Met dit bestemmingsplan wordt beoogd om het huidige kantoorpand te slopen en te vervangen door een woontoren van ca. 70 meter hoog met maximaal 108 appartementen waarbij op de begane grond winkelruimte, dienstverlening en horeca kan worden gerealiseerd.

Plangebied

Het plangebied 'Bankrashof 3' is gesitueerd ten noorden van de A9, aan de oostzijde van de gemeente Amstelveen. Het plangebied ligt aan de oostzijde van winkelcentrum Bankrashof, aan de zuidzijde van de Oranjebaan en west- en noordzijde van de Traviatastraat.

Ontheffing hogere grenswaarde

Tevens maken burgemeester en wethouders van Amstelveen bekend dat zij op 9 januari 2018 een besluit hebben genomen ter vaststelling van hogere waarden op grond van de Wet geluidhinder voor het project Bankrashof 3. Het besluit hogere grenswaarde heeft betrekking op het overschrijden van de grenswaarden op de gevels van 101 appartementen als gevolg van wegverkeerslawaai van de Beneluxbaan, Camera Obscuralaan, Oranjebaan en de rijksweg A9. Ingevolge artikel 76 en 45 van de Wet Geluidhinder is het mogelijk om voor deze geluidsbelasting een ontheffing te verlenen.

Ter inzage

Het vastgesteld bestemmingsplan, het besluit hogere grenswaarde en alle bijbehorende stukken liggen ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening gedurende zes (6) weken ter inzage met ingang van 16 februari 2018.

De stukken zijn op de volgende wijzen in te zien:

Digitaal

U kunt het digitale bestemmingsplan raadplegen op

  • de landelijke website ruimtelijkeplannen.nl onder http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0362.10K-VG01

  • en op de gemeentelijke website onder: http://ro0362.ropubliceer.nl

Papier

Het vastgesteld bestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen gedurende de genoemde termijn ter inzage bij de balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis, Laan Nieuwer Amstel 1 te Amstelveen. Aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30–15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, vrijdag 8.30-12.30 uur).

Beroepsmogelijkheid

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze omtrent het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeente kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij dit niet hebben gedaan kunnen gedurende de termijn van 6 weken waarbinnen het vastgestelde bestemmingsplan ter inzage ligt, schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het is voor burgers ook mogelijk om digitaal beroep in te dienen via de link: https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Degene die beroep heeft ingesteld kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

15 februari 2018

Naar boven