Kennisgeving bestemmingsplan “Kralingse Zoom”

Logo Rotterdam

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 1 februari 2018 het bestemmingsplan “Kralingse Zoom” (NL.IMRO.0599.BP1036KralingZoom-) heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp dat ter inzage heeft gelegen.

 

Het bestemmingsplangebied kan worden getypeerd als gemengd gebied met kantoren- en bedrijvengebied Brainpark, universiteitscampus Woudestein, woningbouw Noordelijk en Midden Niertje en het openbaar vervoersknooppunt Kralingse Zoom. Het gebied ligt direct aan de autosnelweg A16.

 

Het nieuwe bestemmingsplan voor Kralingse Zoom legt de planologische situatie van de vorige bestemmingsplannen en gevoerde afwijkingsprocedures vast. Het plan biedt, net als vorige bestemmingsplannen, vooral voor gemengde bebouwing, onderwijs-, kantoor- en bedrijfsbestemmingen diverse gebruiksmogelijkheden en daarmee ruimte voor ontwikkelingen. De volgende ontwikkeling wordt voorzien:

 

Campus Woudestein

In 2010 heeft het college van B&W ingestemd met het "Masterplan Campus Woudestein". De ontwikkelingen uit het Masterplan zijn opgenomen in dit bestemmingsplan. Het betreft grotendeels sloop/nieuwbouw van onderwijsgebouwen en de realisering van studentenhuisvesting. De in 2011 met een projectbestemmingsplan reeds mogelijk gemaakte eerste fase is integraal overgenomen. Het gehele terrein is globaal bestemd met een maatschappelijke bestemming.

 

Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken alsmede het definitieve besluit hogere waarden Wet geluidhinder liggen met ingang van vrijdag 23 februari tot en met vrijdag 6 april 2018 ter inzage bij het Timmerhuis, Halvemaanpassage 1. Bovengenoemde stukken kunt u na het maken van een afspraak (010-2672514) inzien.

 

De stukken kunnen tevens worden ingezien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Tegen het vaststellingsbesluit en tegen het definitieve besluit hogere waarden kan van zaterdag 24 februari tot en met vrijdag 6 april 2018 beroep worden ingesteld door:

- belanghebbenden die tijdig hun zienswijze over het ontwerp naar voren hebben gebracht;

- belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

- belanghebbenden die bezwaren hebben tegen wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht.

 

Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling

bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor zowel het beroepschrift als het verzoekschrift is griffierecht verschuldigd. Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een

verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking alvorens op het verzoek is beslist.

 

Op het besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat u in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden u aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

 

Rotterdam, 21 februari 2018

 

Burgemeester en wethouders voornoemd, namens dezen,

C.H. Jäger

Algemeen directeur cluster Stadsontwikkeling

 

Naar boven