Ontwerpbesluiten versterking Houtribdijk, provincie Flevoland

Logo Flevoland

Inleiding

De volgende ontwerpbesluiten versterking Houtribdijk, inclusief bijbehorende stukken, liggen ter inzage ten behoeve van het indienen van zienswijzen:

  • Ontwerpbesluit wijziging Projectplan Waterwet (Trintelzand A);

  • Wijziging vergunning Wet natuurbescherming (24 uur per dag werken).

 

Ontwerpbesluiten

Trintelzand A betreft een uitbreiding van het natuurproject Trintelzand en wordt mogelijk gemaakt door een wijziging van het Projectplan Waterwet dijkversterking Houtribdijk op grond van artikel 5.4, lid 1, van de Waterwet. Dit Projectplan wordt vastgesteld door Rijkswaterstaat namens de Minister van Infrastructuur en Waterstaat en behoeft de goedkeuring van Gedeputeerde Staten van provincie Flevoland.

 

Om 24 uur per dag te gaan werken bij de zandige versterking van de Houtribdijk is een vergunning nodig op grond van de Wet natuurbescherming. Dit besluit wordt genomen door of namens de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

 

Ten behoeve van besluitvorming over het vigerende Projectplan Waterwet is een Milieueffectrapport (MER) gemaakt en deze heeft de procedure reeds doorlopen.

 

Inzageperiode

De hiervoor genoemde ontwerpbesluiten inclusief aanvragen, MER en overige van belang zijnde stukken liggen gedurende zes weken, van 15 februari tot en met 28 maart 2018, ter inzage bij:

  • Provincie Flevoland, Visarenddreef 1, 8200 AB Lelystad

  • Rijkswaterstaat, Zuiderwagenplein 2, 8224 AD Lelystad

  • Gemeente Lelystad, Stadhuisplein 2, 8232 ZX Lelystad

  • Gemeente Enkhuizen, Hoogstraat 11, 1601 KT Enkhuizen

 

op de aldaar gebruikelijke plaats(en) en tijden.

 

De stukken zijn tevens digitaal in te zien en te downloaden via de volgende site: http://www.flevoland.nl/Loket/Ter-inzage.

 

Zienswijzen

Een ieder kan gedurende bovenvermelde periode schriftelijk of mondeling zienswijzen naar voren brengen.

 

De schriftelijke zienswijze moet in elk geval bevatten:

  • De naam en adres van de indiener;

  • De dagtekening van de zienswijze;

  • Een opgave van de reden waarom u zich met een of meerdere ontwerpbesluiten niet kunt verenigen;

en dient te worden gericht aan Gedeputeerde Staten van de provincie Flevoland, t.a.v. de heer J. Doornekamp, Postbus 55, 8200 AB Lelystad, onder vermelding van “dijkversterking Houtribdijk” en onder vermelding van het specifieke ontwerpbesluit waartegen de zienswijze is gericht.

Per mail kan de zienswijze worden ingediend via: Houtribdijk@flevoland.nl

 

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kan contact op worden genomen met provincie Flevoland, de heer J. Doornekamp, telefoonnummer 0320-265284.

 

Coördinatie Waterwet

Het Projectplan Waterwet wordt voorbereid met toepassing van de projectprocedure, zoals vastgelegd in paragraaf 5.2 van de Waterwet. Op grond van artikel 5.8 van de Waterwet coördineren Gedeputeerde Staten van provincie Flevoland de vergunningverlening en de ter inzagelegging van de ontwerpbesluiten die nodig zijn voor de uitvoering van het Projectplan.

 

De coördinatie heeft tot doel de voorbereiding en bekendmaking van de besluiten voor het project tussen de betrokken bevoegde gezag instanties af te stemmen en gelijktijdig te laten plaatshebben.

 

De coördinatie heeft tot gevolg dat op deze besluiten de procedure van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing is.

 

Crisis- en herstelwet

Het Projectplan op grond van artikel 5.4, lid 1, van de Waterwet is genoemd in bijlage 1 bij art. 1.1 van de Crisis- en herstelwet, zodat de bepalingen in hoofdstuk 1, afdeling 2, van de Crisis- en herstelwet van toepassing zijn op het Projectplan en op de besluiten die nodig zijn ter uitvoering van het Projectplan.

 

De Crisis- en herstelwet bevat bijzondere procedurele bepalingen voor de beroepsprocedure. Dit betekent onder meer dat alleen belanghebbenden beroep kunnen instellen en er geen pro forma beroep ingesteld kan worden: de beroepsgronden moeten in het beroepsschrift worden opgenomen en kunnen na afloop van de beroepstermijn niet meer worden aangevuld.

 

Vragen

Voor vragen en nadere informatie kunt u contact opnemen met provincie Flevoland, de heer J. Doornekamp, telefoonnummer 0322-265284.

Naar boven