Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Katenhorst

Logo Hellendoorn

Bij het loket Bouwen, milieu en openbare ruimte in het Huis voor Cultuur en Bestuur, Willem Alexanderstraat 7, 7442 MA in Nijverdal ligt met ingang vanaf zaterdag 17 februari 2018 gedurende zes weken ter inzage het besluit van de raad van de gemeente Hellendoorn van 6 februari 2018, nummer 17INT06577 tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan Katenhorst.

Het loket is geopend op werkdagen van 09.00 uur tot 12.00 uur en buiten deze tijden op afspraak, telefoon 0548-630 214.

U kunt het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met de unieke ID: NL.IMRO.0163.BPKATENHORST-VG01

inzien op ruimtelijkeplannen.nl via de link: http://bit.ly/2ElNk3B

Downloaden van het vastgestelde plan is mogelijk via de link: http://bit.ly/2nYmzHk

Het plan omvat gronden aan de Overwaterweg/Katenhorstweg te Hulsen. Aan de westzijde is het gebied begrensd door de Regge, aan de oostzijde door de Overwaterweg/Katenhorstweg, aan de zuid- en noordzijde door natuurgronden van Landschap Overijssel.

Dit ontwerpbestemmingsplan heeft tot doel een woonlocatie te realiseren voor maximaal twee woningen. Deze zijn bedoeld als financiële drager voor de revitalisering van Landgoed De Eversberg te Nijverdal. Landschap Overijssel heeft in het kader van het lopende revitaliseringsproces circa 15,5 ha van het landgoed in eigendom verkregen. De revitalisatie, die reeds in gang is gezet, richt zich o.a. op de cultuurhistorische waarden van het landgoed (lanen, paden, waterpartijen, beplantingen, Engelse tuin), op de ecologische waarden en potenties, op de recreatieve ontsluiting en koppeling aan routes in de omgeving (fietssnelweg F35 en wandelstructuur Wierdensestraat), op de realisatie van een alternatieve ontsluiting voor de bestaande woningen naar aanleiding van het combiplan en op het creëren van een sociaal veilig uitloopgebied en speelaanleidingen t.b.v. van omliggende woonwijken.

Centraal op het landgoed worden twee locaties ontwikkeld, te weten Evershoeve en Koetshuis. Voor de revitalisatie van Landgoed De Eversberg is een extra financiële drager nodig. Naast de ontwikkeling op het landgoed zelf is deze drager gevonden in het mede ontwikkelen van twee bijzondere woningbouwlocaties tussen Hellendoorn, Nijverdal en Hulsen. Planlocatie Jipkesbelt is er daar een van, locatie Katenhorst de andere. Deze locaties bieden de mogelijkheid om wonen, natuur en landschap met elkaar te verenigen en in samenhang te ontwikkelen en te versterken. Voor Landgoed de Eversberg en de locatie Jipkesbelt worden afzonderlijke bestemmingsplannen in procedure gebracht.

De raad heeft het plan vastgesteld in afwijking van het ter visie gelegde ontwerpbestemmingsplan.

De wijzigingen betreffen op hoofdlijnen het volgende:

Het bouwvlak en de bestemmingsgrenzen worden verschoven ten behoeve van het beter behouden van uitzicht vanuit de woning Katenhorst 6. Tevens is de bestemming tuin toegevoegd, om een aantal gronden vrij te houden van bebouwing maar toch onderdeel te laten zijn van de grond om de woning heen. De regels en de toelichting worden overeenkomstig aangepast.

De exacte inhoud van de wijzigingen kan gedurende de terinzagelegging van het vastgestelde plan bij de balie van het loket Bouwen en milieu worden ingezien en uiteraard ook via de hiervoor genoemde website ruimtelijkeplannen.nl.

Degene die tijdig een zienswijze heeft kenbaar gemaakt bij de raad, alsmede een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig zijn zienswijze bij de raad kenbaar te maken, kan gedurende de termijn van terinzageligging schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Voor zover de raad bij de vaststelling van het bestemmingsplan daarin wijzigingen heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, kan een belanghebbende gedurende de termijn van terinzageligging tegen deze wijzigingen schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrecht-spraak van de Raad van State.

Het beroepschrift dient te zijn ondertekend en dient tenminste de volgende gegevens te bevatten:

 

  • 1.

    uw naam en adres;

  • 2.

    een dagtekening;

  • 3.

    een omschrijving van het bestreden besluit;

  • 4.

    de gronden waarop uw beroep stoelt (de motivering).

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Het is voor een burger ook mogelijk om beroep aan te tekenen via het digitaal loket. Klik voor meer informatie hierover op deze (hyper)link; https://digitaalloket.raadvanstate.nl/ Om daarvan gebruik te kunnen maken, dient u de beschikking te hebben over een Digid-code.

Het indienen van een beroepschrift schorst het in werking treden van het bestemmingsplan niet. Daartoe kan eveneens gedurende de termijn van terinzagelegging een verzoek om schorsing en/of voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven