Ter inzagelegging ontwerp-omgevingsvergunning Brittenstein en ontwerpbesluit Hogere waarden Wet geluidhinder

Logo Leiderdorp

Burgemeester en wethouders van Leiderdorp maken volgens artikel 3.12, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) bekend dat zij voornemens zijn om een omgevingsvergunning te verlenen voor het project Brittenstein en voornemens zijn hogere grenswaarden in het kader van de Wet geluidhinder vast te stellen.

Het project betreft de realisatie van 56 nieuwe appartementen in twee zelfstandige volumes, in afwijking van het geldende bestemmingsplan, op de locatie Brittenburg in Leiderdorp. Om het project in afwijking van het bestemmingsplan te realiseren is een omgevingsvergunning vereist. De omgevingsvergunning wordt voor de planologische afwijking met toepassing van artikel 2.12, lid 1, sub a, onder 3 van de Wabo verleend.

Op grond van de Wet geluidhinder kunnen op geluid belaste locaties alleen woningen worden gerealiseerd indien hiertoe een afweging heeft plaatsgevonden waarbij het wettelijk kader uit de Wet geluidhinder in acht wordt genomen. Voor de te realiseren woningen dienen voor de geluidbelasting op de gevels hogere grenswaarden te worden vastgesteld. Het ontwerpbesluit Hogere waarden Wet geluidhinder Brittenstein ligt gelijktijdig met de ontwerp-omgevingsvergunning ter inzage.

 

Inzage

De ontwerp-omgevingsvergunning met de daarbij behorende stukken (dossiernummer 2017-0220-OG01) en het ontwerpbesluit Hogere waarden Wet geluidhinder liggen vanaf 15 februari tot en met 28 maart 2018 ter inzage in het gemeentehuis in Leiderdorp, bij resultaatteam Bouwen & Wonen. De stukken kunt u tevens zelf tijdens openingstijden inzien bij de receptiebalie in het gemeentehuis, Willem-Alexanderlaan 1, te Leiderdorp.

 

De ontwerp-omgevingsvergunning en het ontwerpbesluit Hogere waarden Wet geluidhinder zijn ook te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl, de gemeentelijke website www.leiderdorp.nl en via onderstaande link.

http://ro-online.leiderdorp.org/productie/NL.IMRO.0547.OVbrittenstein-ON01

Zienswijzen

Iedereen kan reageren op de ontwerp-omgevingsvergunning en/of het ontwerpbesluit Hogere waarden Wet geluidhinder binnen de termijn van tervisielegging. Geeft u hierbij duidelijk aan op welk onderdeel uw zienswijze betrekking heeft. De zienswijze kan schriftelijk, digitaal of mondeling worden ingediend en is gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leiderdorp.

  • Schriftelijke zienswijzen gericht op het de ontwerp-omgevingsvergunning moeten worden gericht aan burgemeester en wethouders en kunnen worden gestuurd naar postbus 35, 2350 AA Leiderdorp, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerp-omgevingsvergunning Brittenstein’.

  • Schriftelijke zienswijzen gericht op het ontwerpbesluit Hogere waarden Wet geluidhinder moeten worden gericht aan burgemeester en wethouders en kunnen worden gestuurd p/a Omgevingsdienst West-Holland, Postbus 159, 2300 AD Leiden, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbesluit hogere waarden Brittenstein’.

  • Digitale zienswijzen moeten worden gericht aan burgemeester en wethouders en kunnen worden gemaild naar RO@leiderdorp.nl, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbesluiten Brittenstein’.

  • Mondelinge zienswijzen kunnen (op afspraak) naar voren worden gebracht in het gemeentehuis. Voor zover gericht op de ontwerp-omgevingsvergunning kunt u contact opnemen met Roberto Dinarina (zie gegevens onder). Voor zover gericht op het ontwerpbesluit Hogere waarden Wet geluidhinder kunt u contact opnemen met mevrouw E. Gort (zie gegevens hieronder).

Informatie

Voor vragen over de omgevingsvergunning kunt u contact opnemen met Roberto Dinarina, tel. (071) 54 58 524 of via e-mailadres: r.dinarina@leiderdorp.nl

Voor vragen over het ontwerpbesluit Hogere waarden Wet geluidhinder voor het verlenen van hogere waarden voor de geluidbelasting op de gevels van de te realiseren woningen binnen de ontwikkellocatie Brittenstein kunt u contact opnemen met mevrouw E. Gort van de Omgevingsdienst West-Holland, tel. (071) 40 83 273.

Leiderdorp, 14 februari 2018

Naar boven