Bestemmingsplan

Logo Zaanstad

Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Rozengrachttoren Zaandam

B&W maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 25 januari 2018, besluitnummer 2017/50422, het bestemmingsplan Rozengrachttoren Zaandam, GML-bestand: NL.IMRO.0479.STED3831BP-0301, met bijbehorende stukken, ten opzichte van het ontwerp gewijzigd heeft vastgesteld. Tevens is besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn er ten opzichte van het ontwerp enkele wijzigingen aangebracht in de onderzoeken. De bezonningsstudie is gecontroleerd en aangepast en een onderzoek naar daglichttoetreding van omliggende panden is toegevoegd.

Het bestemmingsplan biedt een juridisch-planologisch kader voor een woningbouwontwikkeling met maximaal 40 appartementen op de Rozengracht in Zaandam. Op straatniveau is ruimte voor centrumfuncties. In de geldende beheersverordening Inverdan is op deze locatie al een toren bestemd tot een maximale hoogte van 30 meter. Het nieuwe bestemmingsplan maakt een toren mogelijk met een goothoogte van maximaal 46 meter en een nokhoogte van maximaal 54 meter, waarbij het bouwvlak deels is verschoven.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op een deel van Zaandam. Het plangebied bestaat uit een gedeelte van de Rozengracht.

Inzage: het vaststellingsbesluit en het bestemmingsplan liggen vanaf donderdag 15 februari 2018 tot en met 29 maart 2018, op de volgende wijzen ter inzage:

  • Elektronisch via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl.

  • Als pdf-bestand op de gemeentelijke website: www.zaanstad.nl (zoekterm ‘bestemmingsplan’);

  • In papieren vorm via de balie van Klantcontact Vergunningen in het stadhuis, Stadhuisplein 100 te Zaandam. Melden bij de receptie voor een juiste doorverwijzing. Openingstijden: maandag, woensdag en donderdag van 8.30 - 16.00 uur, dinsdag van 13:30 - 16:00 uur en vrijdag van 08:30 - 12:00 uur. Aanbevolen wordt om eerst telefonisch een afspraak te maken: tel. 14 075.

Beroep: met ingang van 16 februari kan gedurende een periode van zes weken (dus tot en met 29 maart 2018) tegen het vaststellingsbesluit en het bestemmingsplan beroep worden ingesteld door:

  • Belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend ten aanzien van het ontwerp;

  • Belanghebbenden, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen ten aanzien van het ontwerp naar voren te hebben gebracht;

  • Belanghebbenden ten aanzien van door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerp.

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent, dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Dit betekent dat de beroepsgronden van een pro forma beroepschrift binnen de beroepstermijn aangevuld moeten worden. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Binnen deze termijn kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het besluit niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist. Het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening kan alleen als ook een beroepschrift is ingediend.

Beroepschriften moeten worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag.

Meer informatie over beroep en schorsing staat op de website: www.raadvanstate.nl

Zaandam, 14 februari 2018

Burgemeester en wethouders van Zaanstad

Naar boven