Verkeersbesluit - Gemeente Winterswijk - Rusthuisstraat aanbrengen gele onderbroken streep

Logo Winterswijk

Zaaknr. 142632

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Winterswijk;

Gehoord het advies van de politie;

Gelet op artikel 15 van de Wegenverkeerswet;

Besluiten:

Door het aanbrengen van een gele onderbroken streep, zoals bedoeld in artikel 24, eerste lid, sub e van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, tot het instellen van een parkeerverbod aan een gedeelte van de Rusthuisstraat.

Overwegingen:

De Rusthuisstraat in Winterswijk is een van de toegangswegen naar Vrije School De Esch. Tijdens het in- en uitgaan van de school zijn er diverse verkeersbewegingen, vanwege het halen en brengen van schoolkinderen. Aangezien een aantal van de schoolkinderen op enige afstand van de school woonachtig is, worden velen met de auto gebracht en gehaald. Dit zorgt bij de in- en uitrit van de Rusthuisstraat aan de Wooldseweg voor verkeersonveilige situaties, omdat bij de in- en uitrit door geparkeerde auto's de doorgang voor in- en uitrijdverkeer wordt belemmerd. Er kunnen dan geen twee voertuigen elkaar passeren. De gele onderbroken streep biedt nog wel de mogelijkheid voor in- en uitstappen van schoolkinderen, terwijl tegelijkertijd de doorgang niet wordt belemmerd.

Met deze maatregel wordt beoogd de verkeersveiligheid te verzekeren, de bruikbaarheid van de weg te waarborgen en de leefbaarheid te vergroten (conform artikel 2, lid 1 WVW).

Aldus vastgesteld op 30 januari 2018.

Burgemeester en Wethouders van Winterswijk,

Namens dezen,

J. Koopman

Bezwaar- of beroepsclausule

Belanghebbende kunnen binnen 6 weken na de datum van deze publicatie tegen dit besluit bezwaar maken. U kunt een gemotiveerd bezwaarschrift sturen aan: college van Burgemeester en Wethouders t.a.v. Commissie Bezwaarschriften, Postbus 101, 7100 AC Winterswijk.

Mocht er sprake zijn van spoed dan kunt u tegelijkertijd een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Gelderland, Afdeling Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem.

U kunt het verzoekschrift ook digitaal indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD).

Naar boven