Gemeente Heerlen - Vaststelling Structuurvisie Ruimtelijke Economie Zuid-Limburg (SVREZL)

Logo Heerlen

Vaststelling Structuurvisie Ruimtelijke Economie Zuid-Limburg (SVREZL)

Burgemeester en Wethouders van Heerlen maken op grond van artikel 2.1 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de raad van Heerlen in de openbare vergadering van 20 december 2017 de 'Structuurvisie Ruimtelijke Economie Zuid-Limburg' (SVREZL) heeft vastgesteld.

In de intergemeentelijke structuurvisie (SVREZL) wordt de gewenste ruimtelijke ontwikkelingsrichting ten aanzien van de beleidsvelden detailhandel, kantoren en bedrijventerreinen in de achttien gemeenten in de regio Zuid-Limburg (Beek, Brunssum, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Maastricht, Meerssen, Nuth, Onderbanken, Schinnen, Simpelveld, Sittard-Geleen, Stein, Vaals, Valkenburg aan de Geul en Voerendaal) vastgelegd.

Tegelijk met de vaststelling van de SVREZL is de 'Retailstructuurvisie Parkstad Limburg 2010-2020' ingetrokken.

Globale inhoud Structuurvisie Ruimtelijke Economie Zuid-Limburg

De SVREZL geeft op hoofdlijnen een toekomstbeeld van de gewenste ruimtelijke ontwikkelingen op het gebied van detailhandel, kantoren en bedrijventerreinen.

 

De SVREZL is belangrijk voor het behoud van de leefbaarheid en het versterken van het vestigingsklimaat in Zuid-Limburg. Diverse ontwikkelingen hebben de winkel-, kantoren- en bedrijventerreinmarkt in de afgelopen jaren veranderd. Daarom zijn in de SVREZL afspraken over nieuwe ontwikkelingen gemaakt en is een hoofdstructuur vastgelegd, met aangewezen winkel-, kantoren- en bedrijventerreinlocaties. Buiten deze hoofdstructuur worden in principe geen vierkante meters van de genoemde functies toegevoegd. Gemeenten kunnen bij langdurige leegstand van drie jaar winkels en kantoren herbestemmen.

Waar kunt u de Structuurvisie Ruimtelijke Economie Zuid-Limburg inzien?

U kunt de vastgestelde structuurvisie digitaal raadplegen via ruimtelijkeplannen.nl en via de website van de gemeente Heerlen www.heerlen.nl.

Een analoge versie van de structuurvisie ligt ter inzage bij de Infobalie in de Publiekshal in het Stadhuis van de gemeente Heerlen, Geleenstraat 27, gedurende de openingstijden. Voor de actuele openingstijden kunt u de gemeentelijke website raadplegen (www.heerlen.nl/contact).

Inwerkingtreding

De structuurvisie treedt in werking met ingang van de dag na deze bekendmaking. Tegen het besluit tot vaststelling van de structuurvisie kan op grond van artikel 8:5 van de Algemene wet bestuursrecht geen bezwaar worden gemaakt of beroep worden ingesteld.

Heerlen, 14 februari 2018

Burgemeester en wethouders van Heerlen

Naar boven