Bestemmingsplan Westelijke ontsluiting onherroepelijk

Logo Amersfoort

De gemeenteraad van Amersfoort heeft op 11 oktober 2016 het bestemmingsplan "Westelijke ontsluiting" gewijzigd vastgesteld. Hiertegen werden drie beroepen ingediend welke door de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op 24 januari 2018 ongegrond zijn verklaard. Het bestemmingsplan is hiermee onherroepelijk geworden.

 

Het bestemmingsplan kan digitaal worden geraadpleegd via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl of via de gemeentelijke website www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen (klik op ‘zoeken in alle plannen via de kaart’ en vervolgens op het betreffende gebiedsdeel). U kunt het plan eventueel ook inzien bij het Vergunningenloket van de gemeente Amersfoort. Hiervoor dient u vooraf een afspraak te maken.

 

Hogere waarden

Bij besluit van 6 september 2016 heeft het college van burgemeester en wethouders hogere waarden als bedoeld in artikel 110a van de Wet geluidhinder vastgesteld ten behoeve van het bestemmingsplan Westelijke ontsluiting. Tegen dit besluit is beroep ingesteld. Dit beroep is gedeeltelijk gegrond verklaard, vanwege het ten onrechte niet toepassen van de hellingcorrectie in het oorspronkelijke akoestisch onderzoek. De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft echter besloten de rechtsgevolgen van het bestreden besluit in stand te laten. Dit omdat de hellingcorrectie in het nadere akoestische onderzoek alsnog is toegepast. Hieruit is gebleken dat er geen sprake is van een relevant effect op de geluidbelasting. De Afdeling ziet geen aanleiding aan deze conclusie te twijfelen. Er bestaat geen aanleiding voor het oordeel dat de hogere waarde onjuist is vastgesteld. Het in stand houden van de rechtsgevolgen betekent dat er geen nieuw besluit tot vaststelling van hogere waarden hoeft te worden genomen.

Naar boven