Ontwerp-Geluidreductieplan Bargermeer

Logo Emmen

Burgemeester en wethouders van Emmen maken bekend, dat het 'Ontwerp-Geluidreductieplan Bargermeer' vanaf 9 februari 2018 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt. Burgemeester en wethouders zijnvoornemens de looptijd van de in 2012 vastgestelde geluidsreductieplan te verlengen met vijf jaar. De verlenging is nodig, omdat de uitvoering van een deel van de geluidreducerende maatregelen meer tijd vergt dan gedacht. Het geluidreductieplan zelf wordt niet gewijzigd, maar omdat de verlenging juridisch gezien gelijk staat aan een nieuw plan, moet de wettelijke procedure gevolgd worden. Onderdeel van deze procedure is de terinzagelegging van het plan.

 

In het Geluidreductieplan Bargermeer zijn maatregelen beschreven die de vermindering van geluidbelasting rondom het Emmtec-terrein moeten bewerkstelligen. De gemeente heeft onderzoek laten uitvoeren door het Noordelijk Akoestisch Adviesbureau en de Regionale Uitvoeringsdienst Drenthe. Dit onderzoek geeft inzicht in de huidige- en de te verwachte geluidsituatie voor het industrieterrein Bargermeer. Op basis hiervan is een Geluidreductieplan opgesteld. De verlenging van de looptijd van het Geluidsreductieplan stelt ons in staat om de uitvoering van het totale maatregelenpakket af te ronden.

 

Inzage en zienswijzen

Op afspraak kunt u het 'Ontwerp-Geluidreductieplan Bargermeer' inzien bij het Klant Contact Centrum, Raadhuisplein 1 te Emmen. Voor nadere informatie of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de gemeente Emmen, tel: 140591. Binnen de termijn van zes weken kan een ieder schriftelijk, mondeling of digitaal zijn zienswijze(n) bij de gemeenteraad kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen aan de gemeenteraad van Emmen, Postbus 30.001, 7800 RA te Emmen, onder vermelding van 'zienswijze zaak 104591-2017'. Digitale zienswijzen kunnen worden ingediend via gemeente.emmen.nl/zienswijze-indienen.

Naar boven