Ontwerp Bestemmingsplan Parapluplan Parkeren Hengelo

Logo Hengelo

In artikel 2.5.30 van de Bouwverordening was opgenomen dat voor het grondgebruik en functies voldoende parkeerplaatsen worden aangelegd.

Op basis hiervan werden aanvragen om een omgevingsvergunning getoetst en hier wordt in de toelichting op bestemmingsplannen naar verwezen. Eind november 2014 is de grondslag in de Woningwet voor de stedenbouwkundige voorschriften in de bouwverordening vervallen. Hierin waren de gemeentelijke regels omtrent parkeren opgenomen. Sindsdien moeten gemeenten het beleid omtrent parkeren via het bestemmingsplan regelen. Daarbij geldt een overgangsperiode tot 1 juli 2018.

Het bestemmingsplan Parapluplan parkeren Hengelo beoogt de gemeentelijke Nota Autoparkeren in de meeste geldende bestemmingsplanen van Hengelo in te passen.

 

Inzien en zienswijzen

U kunt het ontwerp bestemmingsplan en de bijbehorende stukken van 14 februari tot en met 27 maart 2018 op afspraak inzien in het stadskantoor aan de Hazenweg 121 en op www.hengelo.nl/?id=NL.IMRO.0164.BP0116-0201. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met Mariska de Vries, telefoonnummer 14074. Tijdens de inzagetermijn kan eenieder schriftelijk, mondeling of digitaal zienswijzen indienen bij de gemeenteraad o.v.v. zaaknummer 2207522. Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u contact opnemen met Mariska de Vries, telefoonnummer 14074. Een digitale zienswijze kunt u uitsluitend kenbaar maken via www.hengelo.nl/rozienswijze.

 

 

 

Naar boven