Besluit functieveranderingsplan achter de Revelingseweg 4 te Wapenveld

Logo Heerde

Het college van Heerde maakt, overeenkomstig de artikelen 3.8 en 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat de gemeenteraad op 29 januari 2018 het bestemmingsplan voor het functieveranderingsplan achter de Revelingseweg 4 te Wapenveld heeft vastgesteld en dat op 5 februari 2018 de omgevingsvergunning voor dit plan is verleend.

Coördinatieregeling

Ter uitvoering van het coördinatiebesluit van de gemeenteraad van 29 mei 2017 is op bovengenoemde besluiten de coördinatieregeling als bedoeld in afdeling 3.6 van de Wro van toepassing. De besluiten zijn gecoördineerd voorbereid en worden hierbij gelijktijdig bekend gemaakt.

Besluiten

  • Het bestemmingsplan Buitengebied West, 8e herziening (Revelingseweg 4 te Wapenveld) voorziet in een juridisch planologische regeling ten behoeve van het functieveranderingsplan achter de Revelingseweg 4 te Wapenveld (kadastraal bekend gemeente Heerde, sectie M, nummers 1051 en 1052). Het betreft een plan om hier 4 wooneenheden (verdeeld over 2 woongebouwen) en 1 gezamenlijk bijgebouw te realiseren, in plaats van de (al deels gesloopte) voormalige agrarische bedrijfsbebouwing ter plaatse. De bestaande woning aan de Revelingseweg 4 wordt daarbij gehandhaafd en de woongebouwen worden landschappelijk ingepast conform het opgestelde landschapsplan.

  • De omgevingsvergunning betreft specifiek de bouw van de 4 wooneenheden (verdeeld over 2 woongebouwen) en 1 gezamenlijk bijgebouw achter de Revelingseweg 4 te Wapenveld.

Inzagetermijn

De betreffende besluiten en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van woensdag 14 februari 2018 gedurende zes weken (tot en met dinsdag 27 maart 2018) op werkdagen tussen 08.30 uur en 12.30 uur voor een ieder analoog ter inzage op het gemeentekantoor te Heerde, bij de balie van het Publiekscentrum. De besluiten en de daarbij behorende stukken zijn tevens digitaal te verkrijgen via www.heerde.nl/planneninvoorbereiding. Daarnaast is het bestemmingsplan met het IMRO-nummer NL.IMRO.0246.810BUWH08RVLNGSWG4-VA01digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

De toepassing van de coördinatieregeling betekent dat het vastgestelde bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning gezien worden als één besluit waartegen u een beroepschrift kunt indienen.

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan een belanghebbende, die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naast het instellen van beroep kunnen de bovengenoemde belanghebbenden binnen de hierboven gestelde termijn ook een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt ingediend. Het bestemmingsplan treedt dan pas in werking, nadat op dit verzoek is beslist.

 

13 februari 2018,

Het college van Heerde,

Mr. G.J. de Graaf,

burgemeester

B.van Zuthem,

Gemeentesecretaris

Naar boven