Bekendmaking Stougjeshof Oud-Beijerland

Logo Oud-Beijerland

 

  • 1.

    Bestemmingsplan, omgevingsvergunning en besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder project Stougjeshof

Het college van burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland maakt bekend dat:

  • 1.

    het college op 16 januari 2018 heeft besloten om op grond van het bepaalde in de artikelen artikel 83 en 85 jo. artikel 110a van de Wet geluidhinder voor een aantal woningen in het plangebied van bestemmingsplan Stougjeshof een hogere grenswaarde vast te stellen;

  • 2.

    de gemeenteraad op 30 januari 2018 bestemmingsplan Stougjeshof (NL.IMRO.0584.BPWONEN2016035-VG99 waarbij de GBKN-kaart met het nummer o_NL.IMRO.0584.BPWONEN2016035-VG99.dwg als ondergrond is gebruikt) heeft vastgesteld;

  • 3.

    het college op 5 februari 2018 de omgevingsvergunning heeft verleend voor de bouw van een vrijstaande dijkwoning en een appartementengebouw met 47 wooneenheden, Stougjesdijk 287 in Oud-Beijerland;

Bestemmingsplan Stougjeshof

Het bestemmingsplan bevat de mogelijkheid om op de planlocatie, Stougjesdijk 287, een appartementencomplex met 47 wooneenheden te realiseren, bedoeld voor mensen die een bepaalde mate van zorg nodig hebben. De bestaande bedrijfsbebouwing wordt nagenoeg geheel afgebroken. Daarnaast wordt ook de bestaande woning, de beoogde beheerderswoning, afgebroken en geheel vernieuwd. De schuur, naast de woning, wordt gebruikt als bijbehorend bouwwerk bij het appartementencomplex. Het plangebied wordt aan de westzijde begrensd door de bestaande kantoren en woningen van Poortwijk (Beetsstraat), aan de oostzijde door de Beneden Oostdijk, aan de noordzijde door bestaande bebouwing aan de Beneden Oostdijk en tot slot aan de zuidzijde door woonperceel Stougjesdijk 285.

 

Omgevingsvergunning De verleende omgevingsvergunning betreft de bouw van een vrijstaande (dijk)woning ter vervanging van de bestaande woning, de bouw van een appartementengebouw met 47 wooneenheden en het maken van een uitweg op de Stougjesdijk, ter plaatse van Stougjesdijk 287.

Besluit hogere waarden Uit het akoestisch onderzoek, uitgevoerd in het kader van bestemmingsplan Stougjeshof, is gebleken dat voor de beheerderswoning en een aantal appartementen niet wordt voldaan aan de grenswaarden uit de Wet geluidhinder. Deze overschrijding wordt veroorzaakt door de Beneden Oostdijk en de Stougjesdijk. Het college heeft voor deze woningen een hogere grenswaarde verleend.

Coördinatieregeling Op grond van de Coördinatieverordening gemeente Oud-Beijerland 2012 is op dit project de coördinatieregeling van artikel 3.30 Wro van toepassing. Deze regeling maakt het mogelijk dat de diverse procedures gezamenlijk en gelijktijdig worden doorlopen. Dat wil zeggen dat de voorbereiding en de bekendmaking van de verschillende besluiten gelijktijdig plaatsvinden. Voor de mogelijkheid van beroep worden deze besluiten als één besluit aangemerkt.

Inzage Met ingang van maandag 12 februari 2018 liggen de volgende stukken gedurende de beroepstermijn ter inzage:

  • 1.

    het vaststellingsbesluit inzake het bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken;

  • 2.

    de verleende omgevingsvergunning met de daarbij behorende stukken;

  • 3.

    het besluit tot vaststelling van de hogere grenswaarde met de daarbij behorende stukken.

De stukken liggen tijdens openingstijden (maandag tot en met donderdag van 08.30 uur tot 16.30 uur, op dinsdag van 08.30 uur tot 20.00 uur en op vrijdag van 08.30 uur tot 13.00 uur) ter inzage in het gemeentehuis, W. van Vlietstraat 6.

De stukken (behalve de bouwtekeningen) zijn ook te raadplegen op www.oud-beijerland.nl (actueel → bekendmakingen – trefwoord: Stougjeshof) of voor wat betreft het bestemmingsplan op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep Tegen deze gecoördineerd tot stand gekomen besluiten staat rechtstreeks beroep open bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor de behandeling van het beroep worden de genomen besluiten aangemerkt als één besluit. Beroep kan met ingang van dinsdag 13 februari 2018 gedurende zes weken worden ingesteld.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • 1.

    een belanghebbende die op tijd een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan, de ontwerp-omgevingsvergunning en/of het ontwerpbesluit hogere grenswaarden heeft ingediend;

  • 2.

    een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze tegen deze ontwerpbesluiten in te dienen;

  • 3.

    een belanghebbende die bezwaren heeft tegen wijzigingen die ten opzichte van de ontwerpbesluiten zijn aangebracht.

In het beroepschrift dient u per onderdeel duidelijk te vermelden of de beroepsgronden betrekking hebben op het bestemmingsplan en/of de omgevingsvergunning en/of het besluit op grond van de Wet geluidhinder. Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Om te voorkomen dat de besluiten in werking treden, kan degene die een beroepschrift heeft ingediend de Raad van State verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen.

Deze voorzitter kan een voorlopige voorziening treffen wanneer sprake is van onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt de inwerkingtreding van de vaststellingsbesluiten en de omgevingsvergunning uitgesteld totdat op het verzoek is beslist.

Vul hier de tekst in]

Oud-Beijerland 9 februari 2018

Naar boven