Herstelbesluit vaststelling bestemmingsplan Buitengebied. 

Logo Harlingen

 

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat de gemeenteraad van Harlingen op 8 november 2017 het bestemmingsplan ‘Buitengebied’ opnieuw gewijzigd heeft vastgesteld. Het betreft hier een herstelbesluit van het raadsbesluit van 20 april 2016. Dit bestemmingsplan voorziet in een actueel juridisch planologisch kader voor het buitengebied van gemeente Harlingen en vervangt het huidige bestemmingsplan. In het plan is de meest actuele situatie vastgelegd.

 

Het bestemmingsplan is naar aanleiding van een uitspraak van de Raad van State opnieuw gewijzigd vastgesteld. De wijziging van het plan heeft betrekking op het feit dat:

• artikel 34 lid b wordt gewijzigd in het volgende.

b. ter plaatse van de aanduiding 'wetgevingszone - fietspad' de bestemming 'Agrarisch'

en/of 'Bos' wordt gewijzigd in de bestemming 'Verkeer - Fiets- en voetpaden', mits:

1. na toepassing van deze wijzigingsbevoegdheid de regels van de artikel 13 van toepassing zijn;

2. geen onevenredige afbreuk wordt gedaan aan de openheid en rust van weidevogelgebieden zoals weergegeven op kaart 7 van de provinciale verordening van 25 juni 2014;

3. geen onevenredige afbreuk wordt gedaan aan de natuurlijke en landschappelijke waarden, de archeologische waarden en de cultuurhistorische waarden; 

Het herstelbesluit en het gewijzigde bestemmingsplan liggen met ingang van 12 februari 2018 gedurende 6 weken voor een ieder in het stadskantoor de Groenlandsvaar­der, Voorstraat 35 te Harlingen ter inzage en kunnen verder bekeken worden op www.ruimtelijkeplannen.nl. 

Alleen tegen de door de gemeenteraad, met het herstelbesluit van 8 november 2017, in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen kan iedere belanghebbende binnen bovengenoemde termijn (dus t/m 25 maart 2018) schriftelijk een beroepschrift indienen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage.

  

Harlingen, 9 februari 2018

Burgemeester en wethouders voornoemd.

W.R.Sluiter, burgemeester.

G. Andringa, loco-secretaris.

Harlingen 7 februari 2018

Naar boven