Regeling van de Minister voor Rechtsbescherming en de Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van 31 januari 2018, nr. 2191764, houdende wijziging van de Instellingsregeling Commissie herijking tarieven ambtshandelingen gerechtsdeurwaarders

De Minister voor Rechtsbescherming en de Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties;

Gelet op artikel 6, eerste lid, van de Kaderwet adviescolleges;

Besluiten:

ARTIKEL I

De Instellingsregeling Commissie herijking tarieven ambtshandelingen gerechtsdeurwaarders wordt als volgt gewijzigd:

In artikel 6 wordt ‘1 februari 2018’ vervangen door: 1 januari 2019.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 februari 2018.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

’s-Gravenhage, 31 januari 2018

De Minister voor Rechtsbescherming, S. Dekker

De Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, R.W. Knops

TOELICHTING

Ingevolge artikel 4, eerste lid, van de Instellingregeling Commissie herijking tarieven ambtshandelingen gerechtsdeurwaarders (hierna: Instellingsregeling) dient de commissie voor 1 december 2017 een eindverslag uit te brengen met betrekking tot haar taak. Het derde lid van voornoemd artikel bepaalt dat deze termijn verlengd kan worden. Echter, de verlenging van deze termijn is mogelijk tot 1 februari 2018, nu artikel 6 van de Instellingsregeling bepaalt dat de Instellingsregeling en daarmee ook de commissie met ingang van 1 februari 2018 vervalt.

De commissie heeft te kennen gegeven niet voor 1 februari 2018 een eindverslag uit te kunnen brengen. Naar verwachting zal de commissie in de tweede helft van 2018 een eindverslag uitbrengen. Om die reden wordt artikel 6 zodanig gewijzigd dat de duur van de Instellingsregeling verlengd wordt tot 1 januari 2019, opdat de Commissie aan haar rapportageverplichting, zoals bedoeld in artikel 4 van de Instellingsregeling, kan voldoen. Met ingang van 1 januari 2019 komt de Instellingsregeling te vervallen.

De Minister voor Rechtsbescherming, S. Dekker

De Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, R.W. Knops

Naar boven