Ontwerpbestemmingsplan Triangel Noordpunt, ontwerpaddendum op de welstandsnota en ontwerp hogere waarden voor de Wet geluidhinder

Logo Waddinxveen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Waddinxveen maken bekend dat zij op 18 december 2018 hebben ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan Triangel Noordpunt. Het bestemmingsplan is opgesteld met als doel het planologisch mogelijk maken van nieuwe woningen.

Het plangebied ligt juist ten noorden van de nieuwe woonwijk Park Triangel. In de navolgende afbeelding wordt het plangebied met rode contouren weergeven. Voor de exacte ligging wordt u verwezen naar de stukken.

Ontwerpbestemmingsplan Triangel Noordpunt

Het ontwerpbestemmingsplan Triangel Noordpunt wordt met ingang van 29 december 2018 gedurende zes weken (tot en met 8 februari 2019) inzage gelegd. De stukken zijn digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatienummer: NL.IMRO.0627.BPtriangelnoordpnt-0301) en via de gemeentelijke website www.waddinxveen.nl. De stukken zijn ook raadpleegbaar op het gemeentehuis, Beukenhof 1, via de gemeentelijke computer.

Addendum op de welstandsnota Triangel Noordpunt

Voor Triangel Noordpunt is een stedenbouwkundige plan opgesteld. Een deel van de kwaliteit die daarin is opgenomen kan niet worden vastgesteld in de regels van het bestemmingsplan. Die regels zijn wel belangrijk voor de kwaliteit voor ogen is. Om die kwaliteit afdwingbaar te maken, is een kwaliteitshandboek als addendum op de welstandsnota opgesteld. Van 29 december 2018 tot en met 8 februari 2019 ligt het ontwerpaddendum ter inzage. Het ontwerpaddendum op de welstandsnota is digitaal raadpleegbaar op de gemeentelijke website http://www.waddinxveen.nl. Tevens kunt het ontwerpaddendum raadplegen op de gemeentelijk computer in het gemeentehuis.

Hogere waarden procedure

Binnen de Triangel Noordpunt wordt de ontwikkeling van 86 woningen/appartementen planologisch mogelijk gemaakt. Gebleken is dat ter plaatse van 72 woningen/appartementen niet aan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB uit de Wet geluidhinder voor het wegverkeerslawaai en ter plaatse van 36 woningen/appartementen niet aan de voorkeursgrenswaarde van 55 dB railverkeerslawaai kan worden voldaan. Onder voorwaarden kan wel voldaan worden aan de maximaal vast te stellen hogere waarden voor weg- en railverkeerslawaai. Het besluit tot het vaststellen van hogere waarden wordt genomen ten behoeve van het bestemmingsplan Triangel Noordpunt. Het ontwerpbesluit hogere waarden Triangel Noordpunt wordt met ingang van 28 december 2018 gedurende zes weken (tot en met 8 februari 2019) inzage gelegd. De stukken zijn digitaal raadpleegbaar via de gemeentelijke website www.waddinxveen.nl. De stukken zijn ook raadpleegbaar op het gemeentehuis via de gemeentelijke computer.

Zienswijzen

U kunt uw schriftelijke zienswijzen over een ontwerpbesluit gedurende deze periode bij Burgemeester en wethouders van de gemeente Waddinxveen indienen, per adres Omgevingsdienst Midden-Holland, Postbus 45, 2800 AA Gouda. Voor mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met de Omgevingsdienst Midden-Holland (telefoon 088 - 54 50 000). Uw zienswijzen kunnen tevens per e-mail worden ingediend via info@odmh.nl.

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen naar voren brengen over een ontwerpbesluit, kunnen later beroep instellen tegen een definitief besluit.

Waddinxveen 28 december 2018

Naar boven