Goedkeuring Projectplan Dijkversterking Gameren

Logo Gelderland

Gedeputeerde Staten hebben het Projectplan Waterwet Dijkversterking Gameren van Waterschap Rivierenland goedgekeurd op 18 december 2018. Het Algemeen Bestuur van Waterschap Rivierenland heeft het Projectplan vastgesteld op 28 september 2018. Het dijkversterkingsplan omvat maatregelen over een lengte van 0,9 km bij Gameren in de gemeente Zaltbommel.

 

Aanleiding

De dijk in de gemeente Zaltbommel nabij Gameren voldoet niet aan de wettelijke normen voor hoogwaterveiligheid. De dijk moet worden versterkt. Waterschap Rivierenland heeft ervoor gekozen om een zogenaamde partiële dijkversterking uit te voeren en daarmee de dijk alleen te versterken op het faalmechanisme piping. Deze keuze is te verantwoorden, omdat in de derde toetsronde alleen het faalmechanisme piping is aangemerkt om met hoge prioriteit te verbeteren. Door op korte termijn maatregelen te nemen voor piping, versterken we de meest urgente zwakke plekken in de kering. De faalmechanismen hoogte en stabiliteit nemen we mee in een toekomstige integrale dijkversterking in de periode 2025-2030.

 

Projectplan Dijkversterking Gameren

Het projectplan geeft twee mogelijkheden om de werkzaamheden uit te voeren. We maken later een keuze tussen toepassing van een Grofzand Barrière (GZB) of een Verticaal Zanddicht Geotextiel (VZG).

 

Terinzagelegging

Het goedkeuringsbesluit van Gedeputeerde Staten leggen we met het Projectplan Waterwet Dijkversterking Gameren ter inzage. Het m.e.r.-beoordelingsbesluit en de bijbehorende m.e.r.-beoordelingsnotitie, almede de Nota van Zienswijze op het Projectplan Waterwet, leggen we ook ter inzage.

U kunt de stukken bekijken van donderdag 3 januari 2019 tot en met woensdag 13 februari 2019 tijdens de gebruikelijke openingstijden bij:

  • Provincie Gelderland, Markt 11 in Arnhem

  • Waterschap Rivierenland, De Blomboogerd 1 in Tiel

  • Gemeente Zaltbommel, Hogeweg 11 in Zaltbommel

 

U kunt de stukken ook bekijken op de website van Waterschap Rivierenland: http://www.dijkverbetering.waterschaprivierenland.nl/common/projecten/gameren/documenten.html

 

Beroep

Tijdens de periode van terinzagelegging kunt u beroep aantekenen:

  • tegen het besluit tot goedkeuring van het vastgestelde projectplan

  • tegen de overige definitieve besluiten.

 

Beroep aantekenen kan alleen wanneer u:

  • tijdens de terinzagelegging van het ontwerp-projectplan een zienswijze heeft ingediend;

  • of redelijkerwijs geen zienswijze kon indienen.

 

U kunt het beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Degene die beroep instelt kan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek indienen om een voorlopige voorziening te treffen.

Wanneer gedurende de beroepstermijn om een voorlopige voorziening is verzocht, wordt het besluit niet van kracht voordat op dat verzoek is beslist.

 

Het projectplan en de overige besluiten vallen onder de Crisis- en herstelwet. Door deze Wet en het Besluit uitvoering Crisis- en herstelwet dienen de beroepsgronden in het beroepschrift te worden opgenomen. De beroepsgronden kunnen na afloop van de beroepstermijn niet meer worden aangevuld. Het beroep wordt niet-ontvankelijk verklaard, indien binnen de beroepstermijn geen beroepsgronden zijn ingediend.

 

Inhoud beroepschrift

Het beroepschrift moet ondertekend zijn en ten minste bestaan uit:

  • de naam en het adres van de indiener;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • de gronden van het beroep;

  • wanneer mogelijk: een afschrift van het besluit waarop het beroep betrekking heeft.

 

Een afschrift van een beroepschrift en een eventueel verzoek om een voorlopige voorziening graag ter kennisneming toezenden aan het college van Gedeputeerde Staten van Gelderland, Postbus 9090, 6800 GX Arnhem.

 

Griffierecht

Voor het behandelen van het beroepschrift en een verzoek om een voorlopige voorziening heft de Raad van State griffierecht. Over de hoogte en de wijze van betaling van het griffierecht kunt u informatie krijgen bij de Raad van State, telefoonnummer (070) 426 44 26.

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u bellen met het Provincieloket, telefoon 026 359 99 99.

 

Gedeputeerde Staten van Gelderland

Naar boven