Coördinatieregeling Vaststelling bestemmingsplan en verlenen omgevingsvergunning 'Neerzeldertseweg 4'

Logo Amersfoort

Burgemeester en wethouders van Amersfoort maken bekend dat, overeenkomstig artikel 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht de volgende besluiten voor iedereen ter inzage liggen:

  • 1.

    het door de gemeenteraad op 18 december 2018 vastgestelde bestemmingsplan Buitengebied West, partiële herziening Neerzeldertseweg 4;

  • 2.

    de door het college van burgemeester en wethouders verleende omgevingsvergunning van 20 december 2018  voor het bouwen van een bedrijfsgebouw en voor het veranderen en in werking hebben van een inrichting aan de Neerzeldertseweg 4.

Voor dit initiatief heeft de gemeenteraad op 6 maart 2018 besloten tot het toepassen van de coördinatieregeling (artikel 3.30 Wro).

 

Inhoud van het plan

Er is een verzoek ingediend voor de uitbreiding van het agrarische bedrijf gevestigd aan de Neerzeldertseweg 4. De ter plaatste gevestigde pluimveehouder wil zijn bedrijf uitbreiden met een stal voor het houden van 40.000 vleeskuikens.  Naast het bouwen van de nieuwe stal, is het ook gewenst om een nieuwe mestopslag te mogen bouwen. Om dit te realiseren is een partiële herziening van het ter plaatse geldende bestemmingsplan Buitengebied West noodzakelijk. Verder is in het kader van de coördinatieregeling ook een omgevingsvergunning gevraagd voor het bouwen van de nieuwe pluimveestal en voor het veranderen en in werking hebben van een inrichting. Voor het perceel is tevens een landschappelijk inrichtingsplan opgesteld.

 

Procedure

Van vrijdag 28 december 2018 tot en met donderdag 7 februari 2019 liggen het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Buitengebied West, partiële herziening Neerzeldertseweg 4 en het besluit omgevingsvergunning Neerzeldertseweg 4 met alle daarbij behorende stukken ter inzage in de publiekshal van het stadhuis, Stadhuisplein 1. Het bestemmingsplan kan ook worden geraadpleegd via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatie NL. IMRO.0307. BP00156-0301) en via de gemeentelijke website www.amersfoort.nl (bouwen en verbouwen > plannen in procedures > vastgestelde bestemmingsplannen > Neerzeldertseweg 4). Het besluit omgevingsvergunning is eveneens via de gemeentelijke website raadpleegbaar.

 

De besluiten zijn gecoördineerd vastgesteld. Op grond van de artikelen 3.30 Wro en 8.3 Wro worden de verschillende besluiten voor beroep als één besluit aangemerkt. Met ingang van 28 december 2018 bestaat gedurende zes weken (tot en met 7 februari 2019) de mogelijkheid schriftelijke beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Deze mogelijkheid staat open voor belanghebbenden die tijdig hun zienswijze hebben ingediend, dan wel kunnen aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest. Verder kan door belanghebbenden beroep worden ingesteld tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.

 

Voor de behandeling van een beroepschrift moet griffierecht betaald worden. Ga voor meer informatie over het instellen van beroep en het griffierecht naar http://raadvanstate.nl/onze_werkwijze/bestuursrechtspraak, of bel 070 426 44 26. De besluiten treden in werking na afloop van de beroepstermijn. Een beroep schorst de werking van een besluit niet. Daarvoor moet een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden gericht aan de Voorzitter van de Raad van State, afdeling Bestuursrechtspraak, op voornoemd adres.

Naar boven