Rectificatie: Terinzagelegging Ontwerpbestemmingsplan locatie ‘De Oude Boomgaert’, Besluit HGW en Beeldkwaliteitsplan verlengd

Logo Ridderkerk

Op 19 december maakten wij bekend dat het ontwerpbestemmingsplan De Oude Boomgaert, het beeldkwaliteitsplan en het ontwerpbesluit HGW vanaf 20 december ter inzage ligt. Dit plan maakt de bouw van 66 woningen mogelijk op het terrein van De Jong Tours (Rijksstraatweg 19) en de tussenliggende boomgaard. Vanwege een technisch probleem is het ontwerpbestemmingsplan pas vanaf 21 december zichtbaar op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Daarom verlengen we de termijn van de ter inzagelegging met een dag.

Het ontwerpbestemmingsplan, het beeldkwaliteitsplan en het ontwerpbesluit HGW liggen tot en met 31 januari 2019 ter inzage.

De stukken zijn te raadplegen via www.ridderkerk.nl/ter-inzage en via www.ruimtelijkeplannen.nl (IMRO-code: NL.IMRO.0597.BP2018DeJong-OW01). Als u de stukken op papier wilt raadplegen kunt u een afspraak maken met het Servicecentrum via de website van de gemeente.

Informatieavond ontwerpbestemmingsplan De Oude Boomgaert alleen voor omwonenden

Er wordt een informatieavond georganiseerd voor het ontwerpbestemmingsplan De Oude Boomgaert. In de originele publicatie op 19 december 2018 stond hiervoor een algemene uitnodiging. De informatieavond is bedoeld voor omwonenden en betrokkenen en er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Voor de avond geldt vol=vol.

Omdat wij niemand willen teleurstellen zal ontwikkelaar Heilijgers alle belangstellenden die staan ingeschreven via www.deoudeboomgaert.nl/inschrijven op 14 januari 2019 om 19.30 uur een nieuwsbrief versturen met de presentatie die die avond gegeven wordt. Tijdens de avond worden de vragen en antwoorden genotuleerd en die worden tevens per digitale nieuwsbrief aan de belangstellenden verstuurd.

De informatieavond is vooral bedoeld om de omwonenden te informeren over het bestemmingsplan. Zij hebben hierover een brief gekregen. In deze brief staat ook hoe zij zich aan kunnen melden voor de avond. Voor potentiele kopers wordt op een ander moment een informatiemogelijkheid georganiseerd.

Zienswijze indienen

Op de stukken die ter inzage liggen kunt u een zienswijze indienen. Uw eventuele zienswijze stuurt u vóór 1 februari 2019 aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 271, 2980 AG Ridderkerk. Vermeld in dat geval dat u een zienswijze indient op het ontwerpbestemmingsplan locatie ‘De Oude Boomgaert’.

U kunt ook mondeling reageren. Daarvoor maakt u een afspraak met de heer De Vries via telefoonnummer 010-5061750. Een brief heeft onze voorkeur.

Naar boven