Vooraankondiging bestemmingsplan Buitengebied, Herstelplan 2018

Logo Oldebroek

Overeenkomstig artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) geven burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek kennis dat het bestemmingsplan Buitengebied, Herstelplan 2018 wordt voorbereid voor vier percelen aan de Zomerdijk en het perceel Eekterweg 14.

Dit herstelplan is noodzakelijk om de volgende redenen:

 

  • 1.

    De Raad van State heeft bepaald dat in het bestemmingsplan Buitengebied de gebruiksmogelijkheden van 4 percelen aan de Zomerdijk binnen de bestemming Natuur - 3 te beperkend waren. Aan de betreffende gronden moet een nieuwe passende bestemming worden gegeven.

  • 2.

    Uit een planschadeverzoek voor het perceel Eekterweg 14 volgt dat de regels de bouw van meerdere woningen op het perceel mogelijk zouden maken. De bedoeling was dat er maximaal 1 woning gebouwd zou worden. Uit de gevraagde herstelactie moet ondubbelzinnig blijken dat er maar 1 woning is toegestaan.

 

Tegen dit voornemen kunt u geen zienswijzen naar voren te brengen. Er liggen ook geen stukken ter inzage. Ook is het op dit moment niet mogelijk voor onafhankelijke instanties om advies uit te brengen over het voornemen.

 

Het nog op te stellen ontwerpbestemmingsplan zal te zijner tijd zes weken ter inzage worden gelegd. Dit wordt afzonderlijk bekendgemaakt. Tegen het ontwerpbestemmingsplan kan eenieder binnen de dan genoemde ter inzage termijn zienswijzen indienen. Naar verwachting zal de kennisgeving binnen enkele weken/maanden worden geplaatst.

 

Voor meer informatie over dit voornemen kunt u contact opnemen met het team Ruimte, telefoon 0525 63 82 00.

 

Oldebroek, 24 december 2018

 

Naar boven