Vaststelling “Beeldkwaliteitsregels voor zonnepanelen op erven in het buitengebied”

Logo Borsele

Bij besluit van 18 december 2018 heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Borsele de “Beeldkwaliteitsregels voor zonnepanelen op erven in het buitengebied” vastgesteld. Deze regels vormen een aanvulling op de regels voor een goede beeldkwaliteit, zoals opgenomen in het “Omgevingsplan Buitengebied Borsele 2018”.

Doel en inhoud regelsZonnepanelen die niet op een dakvlak van een gebouw worden geplaatst, maar op de grond/het erf zijn vergunningsplichtig. De situering en ruimtelijke verschijningsvorm zijn van invloed op de ruimtelijke kwaliteit van de omgeving. Om die reden zijn beeldkwaliteitsregels vastgesteld die sturen op de omvang en situering van een veld zonnepanelen, de landschappelijke inpassing en de hoogte, vormgeving en het kleurgebruik.

De beeldkwaliteitsregels vormen een toetsingskader voor aanvragen voor omgevingsvergunningen die betrekking hebben op de plaatsing van zonnepanelen op een erf bij een woning of (agrarische) bedrijf in het buitengebied.

Inwerkingtreding De beeldkwaliteitsregels treden in werking op de dag na publicatie. De “Beeldkwaliteitsregels voor zonnepanelen op erven in het buitengebied” zijn digitaal raadpleegbaar op de gemeentelijke website www.borsele.nl via de knoppen Bouwen en wonen> Bouwen en verbouwen> Ruimtelijke plannen> Ruimtelijke plannen buitengebied .

Geen reactie mogelijkOp grond van artikel 8:3 van de Algemene wet bestuursrecht kan geen bezwaar of beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit.

 

Naar boven