Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan “Burgemeester van Rijckevorselstraat ong.”

Logo Landerd

Burgemeester en wethouders van Landerd maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 13 december het bestemmingsplan “Burgemeester van Rijckevorselstraat ong.” gewijzigd heeft vastgesteld. Hieronder kunt u lezen waar dit plan over gaat, waar en wanneer u het plan kunt bekijken en hoe u kunt reageren.

Waar gaat het plan over?

Het bestemmingsplan maakt de ontwikkeling van tien zorgappartementen en een bijgebouw mogelijk aan de Burgemeester van Rijckevorselstraat.

Wijzigingen

De Afdeling bestuursrechtspraak van Raad van State heeft in de uitspraak van 17 oktober 2018 een motiveringsgebrek geconstateerd in het vaststellingsbesluit van 7 december 2017. De Afdeling heeft geconstateerd dat het bestemmingsplan in strijd is met de gemeentelijk Structuurvisie omdat deze maatschappelijke voorzieningen in woonbuurten niet toestaat. De Afdeling heeft de gemeenteraad in de gelegenheid gesteld het gebrek via een nieuw vaststellingsbesluit met nadere motivering te herstellen. Naar aanleiding van de uitspraak heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan op 13 december 2018 gewijzigd vastgesteld. De wijziging voorziet ten opzichte van het eerdere besluit in een gemotiveerde afwijking van de Structuurvisie. In het vaststellingsbesluit staat dat afwijking van de Structuurvisie voor de beoogde ontwikkeling acceptabel wordt geacht omdat het kleinschalige woonzorgcomplex goed past binnen de kern van Schaijk. Belangrijk element van het concept van Stichting de Vlinder is immers bewoners maximaal te laten participeren in de samenleving op het gebied van wonen, werk, begeleiding en zorg. De locatie van de woongroep in een woonwijk nabij het centrum met aanwezige voorzieningen is bevorderlijk voor de sociale contacten van de bewoners en het meedoen in de maatschappij.

De plannen bekijken?

U kunt het bestemmingsplan vanaf 24 december 2018 tot en met 3 februari 2019 bekijken. De stukken zijn tijdens de openingstijden bij de receptie van het gemeentehuis in te zien.

Het gewijzigde bestemmingsplan is ook digitaal raadpleegbaar via de landelijke voorziening: www.ruimtelijkeplannen.nl met planidentificatienummer IDN: NL.IMRO.1685.bpRijckevorselstr-VA02 (http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1685.bpRijckevorselstr-VA02).

Reageren?

Belanghebbenden kunnen tot en met 3 februari 2019, beroep instellen tegen de gewijzigde onderdelen van het bestemmingsplan.

U stuurt het beroepschrift naar: Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage.

Als u beroep instelt, blijft ons besluit in eerste instantie gewoon geldig. Pas wanneer de Afdeling uitspraak doet, kan dat gevolgen hebben voor het besluit. De wet houdt rekening met de situatie dat iemand die beroep instelt niet kan wachten op die uitspraak. Daarom kunt u de Afdeling ook verzoeken een zogenaamde voorlopige voorziening te treffen. Zij kan dan snel - en voordat zij uitspraak doet - een bepaalde maatregel treffen.

Vragen?

Voor een toelichting op of vragen over het plan kunt u contact opnemen met de heer . Hövels (telefoonnummer 0486 – 458158 of via e-mail lars.hovels@landerd.nl.

 

Naar boven