Hollands Kroon – Week 51 - Ontwerpbesluit hogere grenswaarde, Grasweg 1a te Anna Paulowna

Logo Hollands Kroon

Besluit genomen door: college van burgemeester en wethouders

Grondslag: artikel 83 jo artikel 110a van de Wet geluidhinder en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht

Onderwerp: Hogere grenswaarde Wet geluidhinder

Plangebied: Grasweg 1a in Anna Paulowna

 

Verzoek hogere waarde Wet geluidhinder voor de bouw van twee woningen aan de Grasweg 1a in Anna Paulowna

 

Bij de gemeente Hollands Kroon is een verzoek ingediend ter vaststelling van een hogere waarde voor de bouw van twee nieuwe woningen voor het perceel Grasweg 1a in Anna Paulowna. Het plangebied is gelegen binnen de geluidzone van de Grasweg, de Randweg en de spoorlijn Schagen – Anna Paulowna.

 

Alle wegen, met uitzondering van de 30 km/uur wegen, en alle spoorlijnen zijn, op basis van de Wet geluidhinder, voorzien van een geluidzone. Nieuwe geluidgevoelige bestemmingen, zoals woningen, welke binnen een dergelijke zone langs een weg of spoorlijn zijn gelegen, dienen op een zodanige afstand hiervan te zijn gelegen dat de geluidbelasting niet te hoog wordt (de zogenaamde ‘voorkeurs-grenswaarde’ die de Wet geluidhinder stelt).

 

Uit het akoestisch onderzoek, dat in het kader van het bestemmingsplan is uitgevoerd, blijkt dat, als gevolg van het wegverkeer op de Grasweg en de Randweg, een hogere geluidbelasting optreedt, dan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB zoals aangegeven in de Wet geluidhinder.

De geluidbelasting op de gevel van een geprojecteerde woningen is, met een geluidbelasting van ten hoogste 59 dB, echter lager dan de in de Wet geluidhinder aangegeven maximale ontheffingswaarde.

Het college van burgemeester en wethouders is van plan om voor het bouwplan, op grond van artikel 83 jo 110a van de Wet geluidhinder, een hogere waarde vast te stellen van ten hoogste 59 dB.

De stukken van dit ontwerpbesluit liggen met ingang van 24 december 2018 gedurende zes weken ter inzage. Het ontwerpbesluit met bijbehorende stukken kunt u opvragen via ro@hollandskroon.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via telefoonnummer 088 321 5000.

Gedurende de termijn van ter inzage legging kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders. Uw schriftelijke zienswijze kan worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Hollands Kroon, postbus 8, 1760 AA Anna Paulowna.

Wij verzoeken u boven aan de brief te vermelden 'zienswijze ontwerpbesluit hogere waarde Wgh nieuwbouw 2 woningen Grasweg 1a te Anna Paulowna'.

Als u gebruik wilt maken van de mogelijkheid een mondelinge zienswijze naar voren te brengen, dan kunt u binnen de genoemde termijn van zes weken een afspraak maken met het team RO via telefoonnummer 088 321 5000. Van mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt.

Naar boven