Onherroepelijk bestemmingsplan “Partiële herziening buitengebied, Helvoirtsestraat ong. (tussen 16en 18) Helvoirt”

Logo Haaren

Burgemeester en wethouders van Haaren maken bekend dat het bestemmingsplan “Partiële herziening buitengebied, Helvoirtsestraat ong. (tussen 16 en 18) Helvoirt” onherroepelijk is geworden. Dit bestemmingsplan werd op 20 september 2018 gewijzigd vastgesteld en is op 13 december 2018 onherroepelijk geworden.

Het bestemmingsplan voorziet in de realisatie van één Ruimte-voor-Ruimtewoning. In het geldende bestemmingsplan is op het betreffende perceel een agrarische bestemming zonder bouwvlak opgenomen. Daarom is de realisatie van een woning op de beoogde locatie niet rechtstreeks toegestaan. Met deze partiële herziening van het bestemmingsplan “Buitengebied, correctieve herziening” wordt de ontwikkeling mogelijk gemaakt. Zo is op de verbeelding een woonbestemming met gevellijn en maatvoering opgenomen voor het perceel. In de regels zijn hieraan bouw- en gebruiksregels gekoppeld. In de toelichting is gemotiveerd dat er sprake is van een goede ruimtelijke ordening en dat een goed woon- en leefklimaat kan worden gegarandeerd.

Bestemmingsplan inzien

U kunt dit bestemmingsplan inzien bij de balie van de Gemeentewinkel tijdens de openingsuren van het gemeentehuis. U dient hiervoor wel een afspraak te maken. Hiervoor kunt u bellen naar 0411 - 62 72 82. Het plan is ook te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en onze website www.haaren.nl. Hier klikt u onder het kopje “Wonen en (ver)bouwen” op “Bestemmingsplannen” en zo komt u bij het bestemmingsplan. Indien u het plan raadpleegt via www.ruimtelijkeplannen.nl, kunt u zowel op het adres zoeken als op het planidentificatienummer. Het planidentificatienummer voor dit plan is NL.IMRO.0788.BP15HVTHvtstr16a-VA01.

Haaren, 21 december 2018

Burgemeester en wethouders van Haaren

Naar boven