Vestiging gemeentelijk voorkeursrecht ‘Entreegebied Haamstede’ te Burgh-Haamstede

Logo Schouwen-Duiveland

Aanwijzing van gronden waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing zijn.

Burgemeester en wethouders van de Gemeente Schouwen-Duiveland maken op grond van artikel 7 lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (‘Wvg’) bekend dat zij op 18 december 2018 hebben besloten om op grond van artikel 6 Wvg gronden aan te wijzen waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 Wvg van toepassing zijn.

 

De betreffende percelen zijn gelegen op de locatie ‘Entreegebied Haamstede’ te Burgh-Haamstede. Dit gebied ligt aan de Noordstraat, Dapperweg, Serooskerkseweg en Scheepswerfstraat te Burgh-Haamstede. De percelen zijn kadastraal bekend gemeente Westerschouwen, sectie C, nummers 962 (gedeeltelijk), 1528, 1866, 1867, 2029, 2487 (gedeeltelijk) en 3015.

 

De locatie is aangeduid als toekomstig gebied voor verbetering en aanpassing van de openbare ruimte, waaronder de infrastructuur (onder andere wegen en parkeren), met ruimte voor onder andere grootschaligere detailhandelsvestiging met een grotere oppervlakte en meer bebouwing en alle overige bijbehorende voorzieningen, alle niet-agrarisch en alle nader uit te werken.

 

Deze percelen zijn nader aangegeven op de bij het besluit behorende kadastrale tekening met nummer 2018-12-18-T001 en de daarbij behorende lijst van eigenaren en beperkt gerechtigden, één en ander naar de stand van de openbare registers van het kadaster per 11 december 2018.

 

Om te voldoen aan artikel 7 lid 1 Wvg ligt het collegebesluit met bijbehorende stukken, daaronder mede begrepen de perceelsgewijze registratie, met ingang van 21 december 2018 voor een ieder kosteloos ter inzage op het gemeentehuis van de Gemeente Schouwen-Duiveland, Laan van Saint Hilaire 2 te Zierikzee. Openingstijden van het gemeentehuis: maandag tot en met donderdag van 8.00 uur tot 17.00 uur en vrijdag van 08.00 uur tot 16.00 uur.

 

De eigenaren en beperkt gerechtigden met betrekking tot deze gronden ontvangen een afzonderlijke kennisgeving.

 

Nadat het besluit van burgemeester en wethouders in werking is getreden, moeten eigenaren en beperkt gerechtigden van de in het voorstel begrepen gronden, wanneer zij hun percelen, dan wel de daarop gevestigde beperkte rechten wensen te vervreemden, deze eerst aan de Gemeente Schouwen-Duiveland te koop aanbieden.

 

Zienswijzen

Binnen drie maanden dient de gemeenteraad de aanwijzing van de percelen te bestendigen.

In het kader van een zorgvuldige voorbereiding van het door de raad te nemen besluit tot aanwijzing van percelen, worden belanghebbenden, gelet op artikel 4:8 van de Algemene wet bestuursrecht (‘Awb’), in de gelegenheid gestelde gedurende een termijn van vier weken, ingaande op de dag na deze publicatie, hun zienswijzen over het raadsvoorstel schriftelijk, dan wel mondeling naar voren te brengen.

Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de raad van de Gemeente Schouwen-Duiveland, Postbus 5555, 4300 JA, Zierikzee.

Indien belanghebbenden hun zienswijze aan de raad mondeling kenbaar wensen te maken, kunnen zij hiervoor telefonisch een afspraak maken met Linda Timmers, op telefoonnummer (0111) 452 246.

 

Bezwaar

Het voorstel van burgemeester en wethouders wordt aangemerkt als een besluit in de zin van de Algemene wet bestuursrecht (‘Awb’), zodat tegen dit besluit tot aanwijzing van de gemelde gronden tot gebied waarop de Wvg van toepassing is, het indienen van een bezwaarschrift mogelijk is.

Ingevolge de Awb kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken, ingaande op de dag na deze publicatie, een bezwaarschrift indienen bij de raad van de Gemeente Schouwen-Duiveland, Postbus 5555, 4300 JA, Zierikzee.

Het bezwaarschrift dient te worden ondertekend en dient ten minste te bevatten:

a. de naam en het adres van de indiener;

b. de dagtekening;

c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

d. de gronden van het bezwaar.

Diegene die een bezwaarschrift indient, kan, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist, op grond van artikel 8:81 Awb tevens een verzoek om voorlopige voorziening vragen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Zeeland-West-Brabant, Stationslaan 10, 4815 GW, Breda.

 

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Linda Timmers, per e-mail via Linda.Timmers@schouwen-duiveland.nl of via telefoonnummer (0111) 452 246.

 

Zierikzee, 20 december 2018

 

Burgemeester en wethouders van Schouwen-Duiveland

 

 

Naar boven