Gemeente Leiden - Vastgesteld bestemmingsplan Schipholweg 130

Logo Leiden

Burgemeester en wethouders van Leiden maken bekend dat de gemeenteraad van Leiden op 18 december 2018 het bestemmingsplan Schipholweg 130 (NL.IMRO.0546.BP00142-0301) gewijzigd heeft vastgesteld.

Dit bestemmingsplan maakt de bouw van een nieuwe brandweerkazerne en maximaal 180 appartementen mogelijk op de locatie Schipholweg 130 (het voormalige postgebouw van PostNL).

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt vanaf vrijdag 21 december 2018 ter inzage. De digitale versie van het vastgestelde bestemmingsplan is in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl of via de website van de gemeente Leiden.

In het stadhuis en het servicepunt Bouwen en Wonen kan de papieren versie worden ingezien.

Beroep

Van zaterdag 22 december 2018 tot en met vrijdag 1 februari 2018 kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen:

  • -

    die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad van Leiden;

  • -

    die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze kenbaar te maken;

  • -

    die beroep instellen tegen de eventuele wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.

Het beroep moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage.

Crisis- en herstelwet

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet (Chw) van toepassing. Dit betekent, dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van de genoemde inzagetermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen ook verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien binnen de inzagentermijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat er op het verzoek is beslist.

Informatie

Servicepunt Bouwen en Wonen, tel. 14 071 (op werkdagen) of via www.leiden.nl/contact.

Naar boven