Omgevingsvergunning en besluit Hogere waarden ex artikel 110 a van de Wet geluidhinder ten behoeve van het oprichten van een vervangende woning aan de Hogebiezendijk 33 in IJsselstein.

Logo IJsselstein

Burgemeester en wethouders van IJsselstein maken bekend dat de volgende besluiten met de bijbehorende stukken worden verleend:

  • -

    de omgevingsvergunning voor het oprichten van een vervangende woning aan de Hogebiezendijk 33 in IJsselstein;

  • -

    het besluit Hogere waarden ex artikel 110a van de Wet geluidhinder, ten behoeve van het oprichten van een vervangende woning aan de Hogebiezendijk 33 in IJsselstein.

Het College heeft met toepassing van artikel 2.12, eerste lid onder a onder 3e van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht afgeweken van de regels van het geldende bestemmingsplan “Landelijk Gebied noord en zuid”.

WET GELUIDHINDER

De aanvraag om omgevingsvergunning is getoetst aan de Wet geluidhinder. Uit het bijbehorend akoestisch onderzoek blijkt dat het geluidsniveau op de gevels van de nieuwe woning, vanwege het wegverkeer op de Hogebiezendijk, hoger is dan de wettelijke voorkeurswaarde die genoemd is in de Wet geluidhinder. De Wet geluidhinder biedt de mogelijkheid om, onder voorwaarden, ontheffing te verlenen van deze voorkeurswaarde. Het college van burgemeester en wethouders heeft voor het plan gebruik gemaakt van deze mogelijkheid en heeft op 23 januari 2018 het besluit hogere waarden vastgesteld.

Inzage

De besluiten met de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 8 februari tot en met donderdag 22 maart 2018 ter inzage bij het Klant Contact Centrum van het gemeentehuis in IJsselstein. De besluiten zijn ook digitaal te raadplegen via de internetsite www.ijsselstein.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl. De omgevingsvergunning is daarbij te vinden onder identificatienummer: NL.IMRO.0353.2017Hogebiezend33-Va01.

Tegen de besluiten kan vanaf vrijdag 9 februari tot en met donderdag 22 maart 2018 beroep worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit;

  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit;

  • belanghebbenden die willen opkomen tegen de wijzigingen die bij het nemen van het besluit ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht.

De beschikking treedt met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn in werking tenzij gedurende die termijn beroep is ingesteld en een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan. Het besluit wordt niet van kracht voordat op dat verzoek is beslist.

Instellen beroep omgevingsvergunning

Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Rechtbank Midden-Nederland, Afdeling bestuursrecht, o.v.v. bodemzaken, Postbus 16005, 3500 DA UTRECHT. Tevens kunt u de voorzieningenrechter verzoeken een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. U kunt uw verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Rechtbank Midden-Nederland, Afdeling bestuursrecht, o.v.v. voorlopige voorzieningen, Postbus 16005, 3500 DA UTRECHT.

Instellen beroep besluit hogere waarden Wet geluidhinder

Het beroep moet worden ingesteld bij de Raad van State. Uw beroep kunt u richten aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te 's-Gravenhage, onder duidelijke vermelding van uw naam en adres alsmede het kenmerk van het betreffende besluit hogere waarden. Voor het instellen van beroep zijn griffierechten verschuldigd. Hierover ontvangt de indiener nader bericht van de Raad van State.

Naar boven