Bekendmaking ontwerp bestemmingsplan Centrum Boxtel

Logo Boxtel

Burgemeester en wethouders van Boxtel maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat met ingang van 21 december 2018 gedurende zes weken het ontwerp bestemmingsplan Centrum Boxtel ter inzage ligt.

Plan

Het plangebied wordt grofweg begrensd door de Brederodeweg, Vic. Van Alphenlaan, Baroniestraat (ter plaatse van Ursula en H.H.Kerk,), Smalwater, Spoorlijn Eindhoven-Den Bosch, gebied Stapelen en terrein JRL.

 

Het nieuwe bestemmingsplan wordt gemaakt ter vervanging van het verouderd bestemmingsplan Centrum, om zo te voldoen aan de wettelijke eis dat bestemmingsplannen niet ouder mogen zijn dan 10 jaar. De bestaande feitelijke situatie van de bebouwing en gebruik in relatie met de geldende regelgeving vormen het uitgangspunt voor de nieuwe bestemmingen in dit bestemmingsplan. In sommige gevallen is de bestaande regelgeving zodanig verouderd dat geheel nieuwe regels zijn toegepast.

 

Echte nieuwe ontwikkelingen binnen het plangebied worden niet in dit bestemmingsplan verwerkt, maar in afzonderlijke kleinere bestemmingsplannen geregeld. Hier zullen aparte procedures voor gevolgd worden.

 

Inzien

Het ontwerp bestemmingsplan “Centrum Boxtel” is vanaf 21 december 2018 gedurende de wettelijke termijn van zes weken digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl onder nummer NL.IMRO.0757.BP05Centrum-OTW1

Verder ligt een kopie van het plan ter inzage op het gemeentehuis.

 

Zienswijzen

Tot en met 1 februari 2019 kan iedereen mondeling, maar bij voorkeur schriftelijk, zienswijzen kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Boxtel, Postbus 10.000, 5280 DA Boxtel.

Voor het eventueel indienen van een mondelinge zienswijze neemt u contact op via telefoonnummer 073-5531662. Om termijnoverschrijding te voorkomen wordt u verzocht om uiterlijk 14 dagen vóór afloop van de inzagetermijn hiervoor een afspraak te maken.

Informatie

Indien u nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met Team Ruimtelijke Ontwikkeling. Telefonisch te bereiken onder 073-5531662 en per email via Y.v.Houts@mijngemeentedichtbij.nl.

Naar boven