Vastgesteld paraplubestemmingsplan

Logo Strijen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Strijen maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 25 september 2018 het paraplubestemmingsplan ongewijzigd heeft vastgesteld.

Een paraplubestemmingsplan is een partiële herziening van meerdere bestemmingsplannen. Met het onderliggende paraplubestemmingsplan worden meerdere onderdelen in diverse bestemmingsplannen aangepast of aangevuld. Voor de overige onderdelen blijven de desbetreffende bestemmingsplannen van kracht.

Het paraplubestemmingsplan heeft betrekking op de volgende onderdelen:

 

  • 1.

    Het opnemen van stedenbouwkundige bepalingen (parkeren en ligging voorgevelrooilijn) in de bestemmingsplannen als gevolg van het (gedeeltelijk) vervallen van de bouwverordening.

  • 2.

    Het verwerken van het beleid horeca in het buitengebied.

  • 3.

    Het verwerken van het beleid verblijfsrecreatie in de Hoeksche Waard (bed & breakfast).

  • 4.

    Het (verplicht) doorvoeren van regels uit de provinciale verordening ruimte die op 19 januari 2018 in werking is getreden (geitenhouderij).

  • 5.

    Het verbeteren van de bepalingen over erfafscheidingen in het buitengebied.

 

Ter inzage legging stukken

Het vastgestelde paraplubestemmingsplan, de bijbehorende stukken en het vaststellingsbesluit liggen met ingang van 2 januari 2019 gedurende 6 weken (tot en met 13 februari 2019) voor een ieder tijdens openingstijden ter inzage

 

U kunt het bestemmingsplan raadplegen via de website: www.ruimtelijkeplannen.nl onder identificatiecode NL.IMRO.0617.paraplubp-vg01.

 

Per 1 januari 2019 gaat de gemeente Strijen op in de gemeente Hoeksche Waard. Hierdoor zal het gemeentehuis in Strijen sluiten. Wanneer u het vastgestelde bestemmingsplan in een gemeentehuis of een servicepunt wilt inzien adviseren wij u vooraf een afspraak te maken met een medewerker van het team Omgeving,  bereikbaar via telefoonnummer 140186.

 

Beroep

Tegen het besluit van de gemeenteraad tot het vaststellen van het bestemmingsplan kunnen belanghebbenden gedurende bovengenoemde ter inzage termijn van 6 weken schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Het beroep kan alleen worden ingediend door een belanghebbende:

  • 1.

    Die tijdig een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar gemaakt heeft;

  • 2.

    Die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

 

Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat in ieder geval de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht, een kopie van het besluit en de gronden van het beroep (waarom gaat u in beroep).

 

Voorlopige voorziening

Het vastgestelde bestemmingsplan treedt na afloop van de beroepstermijn in werking. Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het bestemmingsplan niet. Een belanghebbende die een beroepschrift heeft ingediend en die van mening is dat het bestemmingsplan niet in werking zou moeten treden, kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een verzoek om voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Daarnaast moet u aangeven welk spoedeisend belang er is om de werking van het bestemmingsplan te schorsen.

 

Strijen, 21 december 2018

Strijen, 21 december 2018

het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Strijen,

Namens deze:

J. de Pee

Naar boven