Goedkeuring tarieven Aangewezen Databank Mijn POV 2019

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Procesverloop

De Vereniging POV heeft bij brief van 27 juli 2018 een aanvraag ingediend tot het verlenen van goedkeuring voor de tarieven voor de databank Mijn POV (varken) 2018. Desgevraagd heeft POV enkele malen bij mail nadere toelichting gegeven op de onderliggende begroting en de tariefontwikkeling, laatstelijk bij mail van 4 oktober 2018.

Overwegingen

De regels over de tarieven voor aangewezen databanken voor de meldingen van aan- en afvoer van varkens zijn opgenomen in artikel 43jc van de Regeling identificatie en registratie van dieren. Goedkeuring van tarieven wordt onthouden indien de tarieven hoger zijn dan noodzakelijk, uitgaande van een redelijke toerekening van de totale kosten en opbrengsten, waarbij de vergoeding van de werkzaamheden waarvoor een register is aangewezen niet meer bedraagt dan de kosten die beheerder-maakt bij de uitvoering.

Op basis van uw aanvraag constateer ik dat de tarieven zoals voorgesteld door de Vereniging POV voldoen aan de criteria zoals opgenomen in de Regeling identificatie en registratie van dieren.

Gelet op artikel 43jc van de Regeling identificatie en registratie van dieren;

Besluit

Artikel 1

De tarieven voor de databank van de Vereniging POV voor het jaar 2018 zoals opgenomen in de bijlage behorende bij dit besluit, worden goedgekeurd.

Artikel 2

Dit besluit treedt in werking op de eerste dag na de dag van bekendmaking en werkt terug tot en met 1 januari 2018.

Artikel 3

Dit besluit wordt bekendgemaakt door toezending aan de aanvrager. Van dit besluit wordt mededeling gedaan door plaatsing in de Staatscourant.

’s-Gravenhage, 13 december 2018

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, C.J. Schouten

Bezwaar

Tegen dit besluit kunt u binnen zes weken na de dag waarop dit bekend is gemaakt een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift moet door de indiener zijn ondertekend en bevat ten minste zijn naam en adres, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden waarop het bezwaar berust. Dit bezwaarschrift moet worden gericht aan: de Minister van Landbouw Natuur en

Voedselkwaliteit t.a.v. Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, afdeling Juridische Zaken, Postbus 20401, 2500 EK Den Haag. U wordt verzocht een afschrift van deze brief bij het bezwaarschrift te voegen.

Tarieven databank Mijn POV per IJBN varkenshouderij, naar klasse van aantal afvoermeldingen1

Klasse van aantal afvoermeldingen

Tarief in C

Klasse A: 1 tot 20 afvoermeldingen

€ 25,00

Klasse B: 21 tot 75 afvoermeldingen

€ 93,75

Klasse C: 76 tot 150 afvoermeldingen

€ 187,50

Klasse D: groter dan 150 afvoermeldingen

€ 375,00

X Noot
1

afvoermelding = melding van de afvoer van varkens van een IJBN varkenshouderijbedrijf, waarbij ingetrokken afvoermeldingen, ingetrokken exportmeldingen en import- en doodmeldingen niet meetellen

Naar boven