Kennisgeving bestemmingsplan “Schiebroek”

Logo Rotterdam

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat met ingang van vrijdag 21 december 2018 gedurende een periode van zes weken (dus tot en met donderdag 31 januari 2019) het ontwerpbestemmingsplan “Schiebroek” (NL.IMRO.0599.BP1093Schiebroek-) met de bijbehorende stukken voor een ieder ter inzage ligt bij de informatiebalie van het Timmerhuis, Halvemaanpassage 1. Het ontwerpbestemmingsplan kunt u na het maken van een afspraak (010-2672514) inzien.

 

Het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken is tevens beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Het plangebied ligt in Hillegersberg-Schiebroek aan de oostrand van Rotterdam. De noordgrens van het bestemmingsplangebied is bepaald door het tracébesluit van de A13/A16. De noordgrens loopt precies parallel met de grens van het tracébesluit. Aan het oosten volgt de bestemmingsplangrens de Ankie Verbeek-Ohrlaan en Hoge Limiet. De grens loopt om het buurtje rond het Dirk Swarteveldplein en het buurtje rond de Abeelhof heen via de Pieter Rosenmondweg en de Abeelweg en loopt via de Jasonweg en de Ringdijk naar de Melanchtonweg. De Melanchtonweg is de zuidgrens van het bestemmingsplangebied. De tracés van de Randstadrail en de HSL vormen de westgrens.

 

Het geldende bestemmingsplan Schiebroek-Noord is niet meer actueel. Omdat de bestemmingsplannen Schiebroek-Zuid, Doenkade-N209 I en Schiebroeksepark e.o. nog niet zijn gedigitaliseerd, is besloten om deze plannen gelijktijdig te actualiseren. De vier bestemmingsplannen worden samengevoegd, geactualiseerd en gedigitaliseerd in één nieuw bestemmingsplan “Schiebroek”.

Voor het nieuwe bestemmingsplan wordt op één locatie de mogelijkheid tot bouwen geschrapt en op één locatie de mogelijkheid tot bouwen beperkt.

 

Schrappen ontwikkellocatie Donkersingel/Wilgenplaslaan

Destijds was op deze locatie een concreet bouwplan voor woningen en als zodanig bestemd. Echter de woningen zijn nooit gebouwd. Van oorsprong is deze plek aan de Donkersingel bedacht als een kwadrant met bomen. Het is van belang dat er voldoende betekenisvolle plekken voor ontmoeting zijn en blijven in Schiebroek. Ten behoeve van dit bestemmingsplan is besloten om deze locatie niet meer te bestemmen voor woningen maar als "Groen".

 

Beperking ontwikkellocatie Abeelweg/Pieter Rosemondweg

In het geldende bestemmingsplan Schiebroek-Noord zijn op deze locatie woningbouw en maatschappelijke voorzieningen mogelijk gemaakt. De maximale hoogte is verlaagd van 6 bouwlagen naar een bouwhoogte van maximaal 10 meter omdat dit beter past in de omgeving.

 

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn kan eenieder over het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken aan de gemeenteraad, door tussenkomst van de directeur van Stadsontwikkeling, R&W/Bestemmingsplannen, Postbus 6575, 3002 AN Rotterdam. Tevens kunnen gedurende deze termijn door eenieder mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar worden gemaakt. Voor het maken van een afspraak kunt u 0610407388 bellen.

 

Informatieavond

In het Huis van de Wijk Schiehoven, Hamakerstraat 77, wordt op dinsdag 22 januari 2019 van 18.00 tot 19.30 uur een informatieavond gehouden over het ontwerpbestemmingsplan. De informatieavond kent geen vast programma. U kunt op elk tijdstip tussen 18.00 uur en 19.30 uur binnenkomen en het ontwerpbestemmingsplan inzien. Er zijn verschillende ambtenaren aanwezig aan wie u vragen kunst stellen over de inhoud van het ontwerpbestemmingsplan dat ter inzage ligt.

 

Rotterdam, 19 december 2018 

 

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen,

 

dhr. E.S.F. Klep

Algemeen directeur cluster Stadsontwikkeling (wnd)

 

Naar boven