Bestemmingsplan Park Triangel ‘Deelplan G1 en G2’

Logo Waddinxveen

De gemeenteraad van Waddinxveen heeft op 12 december 2018 het bestemmingsplan Park Triangel ‘Deelplan G1 en G2’ vastgesteld. Het bestemmingsplan is opgesteld met als doel het planologisch mogelijk maken van met name nieuwe woningen in dat deelplan. In het deelplan is beperkt ruimte voor maatschappelijke voorzieningen.

Het plangebied voor deze opgave maakt deel uit van de nieuwe woonwijk Park Triangel aan de zuidzijde van Waddinxveen. Het plangebied ligt in het zuiden van Park Triangel. In de navolgende afbeelding wordt het plangebied met rode contouren weergeven. Voor de exacte ligging wordt verwezen naar de stukken.

Wijzigingen bestemmingsplan tussen ontwerp en vaststelling

Het ontwerpbestemmingsplan Park Triangel ‘Deelplan G1 en G2’ heeft van 2 augustus tot en met 12 september voor een ieder ter inzage gelegen. Gedurende de termijn zijn zienswijzen ontvangen welke zijn beantwoord in de ‘Nota van beantwoording zienswijzen ontwerpbestemmingsplan Park Triangel ‘Deelplan G1 en G2’. De zienswijzen hebben geleid tot enkele tekstuele aanpassingen in de toelichting van en bijlagen bij het bestemmingsplan. Voor de exacte omschrijving van de wijzigingen wordt verwezen naar de nota van beantwoording zienswijzen.

Terinzagelegging

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, het bestemmingsplan zelf (inclusief de Nota van beantwoording zienswijzen) en de bijbehorende documenten liggen met ingang van 20 december 2018 gedurende zes weken (tot en met 30 januari 2019) voor een ieder ter inzage bij de Publieksbalie op het gemeentehuis aan het Beukenhof 1. U kunt de stukken daar raadplegen via de computer in de hal. De stukken zijn raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatienummer NL.IMRO.0627.BPDeelplanG1enG2-0401) en op de gemeentelijke website www.waddinxveen.nl/bestemmingsplannen.

Beroep

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan de raad kenbaar hebben gemaakt en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij daartoe niet in staat zijn, kunnen gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging schriftelijk beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan Park Triangel ‘Deelplan G1 en G2’. Het beroepschrift dient in tweevoud gezonden te worden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Voor het in behandeling nemen van het beroepschrift is griffierecht verschuldigd. Een verzoek om voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Ook voor het behandelen van een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven.

In werking

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van vermelde beroepstermijn. Als tijdens de beroepstermijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Crisis- en herstelwet

Afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet is van toepassing. Dit houdt onder andere in dat de beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen en dat de beroepsgronden na de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Hogere waarden procedure

Gelijktijdig met dit bestemmingsplan ligt het besluit hogere waarden voor Park Triangel deelplan G1 en G2 ter inzage. In die publicatie is aangegeven op welke wijze u beroep en een voorlopige voorziening kunt instellen.

Addendum welstandsnota Park Triangel deelgebied G1 en G2

Van 20 december 2018 tot en met 30 januari ligt tijdens openingsuren van het raadhuis het addendum op de welstandsnota Triangel Park Triangel deelgebied G1 en G2 (door de gemeenteraad vastgesteld per 12 december 2018) ter inzage bij de Publieksbalie. Het addendum op de welstandsnota zijn eveneens via www.waddinxveen.nl raadpleegbaar. Het addendum voorziet in de toetsingscriteria voor welstandsaspecten met betrekking tot een toekomstige aanvraag om omgevingsvergunning in het geplande Park Triangel deelgebied G1 en G2. U kunt geen bezwaar of beroep indienen op het addendum.

Voor vragen of opmerkingen over de publicatie kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimte van de gemeente Waddinxveen bereikbaar via 14 0182.

College van burgemeester en wethouders,

Waddinxveen, 19 december 2018

Naar boven