Bestemmingsplan Oosterblokker 5 Oosterblokker

Logo Drechterland

Burgemeester en wethouders van Drechterland maken het volgende bekend.

Op grond van artikel 3.8, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening dat met ingang van zaterdag 29 december 2018 gedurende zes weken ter inzage worden gelegd:

 

  • 1.

    het ontwerp bestemmingsplan ‘Oosterblokker 5, Oosterblokker (NL.IMRO.0498.BPOosterblokker5-ON01);

  • 2.

    het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidshinder voor het bestemmingsplan ‘Oosterblokker 5, Oosterblokker’;

Bestemmingsplan

Met het ontwerpbestemmingsplan wordt op het perceel Oosterblokker 5 te Oosterblokker de bestaande stolpboerderij gewijzigd naar de bestemming 'Wonen - Stolp' en op het achterste gedeelte van het perceel zal de bestemming 'Detailhandel - Tuincentrum' behouden blijven. 

Ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidshinder

Het college van burgemeester en wethouders is van plan om voor het bestemmingsplan, op grond van artikel 83 jo 110a van de Wet geluidhinder, een hogere waarde vast te stellen van ten hoogste 61 dB.

Ter inzage

Het ontwerp bestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidshinder en alle bijbehorende stukken liggen van 29 december 2018 t/m 8 februari 2019 voor een ieder ter inzage.

U kunt de documenten op twee manieren bekijken:

  • 1.

    U bekijkt de documenten digitaal via www.ruimtelijkeplannen.nl onder plan-identificatienummer: NL.IMRO.0498.BPOosterblokker5-ON01.

  • 2.

    U maakt een afspraak om de documenten te bekijken op het gemeentehuis (Raadhuisplein 1 in Hoogkarspel) U kunt een afspraak maken met een medewerker van de afdeling Ruimte, telefoon 0228-352352 of via www.drechterland.nl.

Zienswijzen

Een ieder kan tot en met 8 februari 2019 zijn zienswijzen indienen.

Schriftelijk: aan de gemeenteraad van Drechterland, Postbus 9, 1616 ZG, Hoogkarspel.

Wij verzoeken u als onderwerp te vermelden ‘zienswijzen ontwerp bestemmingsplan Oosterblokker 5’ en/of ‘zienswijzen ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder bestemmingsplan Oosterblokker 5’.

Mondeling: hiervoor dient tijdig, bij voorkeur uiterlijk één week voor het einde van de ter inzage termijn, een afspraak te worden gemaakt met een medewerker van de afdeling Ruimte, telefoon 0228-352352.

Voorbereidingsbesluit

Op grond van ex artikel 3.7 en artikel 3.3 Wro hebben burgemeester en wethouders van Drechterland tevens een voorbereidingsbesluit genomen ten aanzien van het plangebied als bepaald in het bestemmingsplan ‘Oosterblokker 5 te Oosterblokker’.

Met dit besluit wordt een voorbereidingsbescherming beoogd, waarmee een aanhoudingsplicht geldt voor bouw- en aanlegactiviteiten voor de kadastrale percelen gemeente Drechterland, sectie N, nummers 301, 303, 304, 568, 758 en 759.

Dit voorbereidingsbesluit treedt de dag na deze publicatie in werking

Naar boven