Gemeente Aalsmeer – Ontwerpbesluit omgevingsvergunning in afwijking van de bestemmingsplannen 'N196 en Zwarteweg’, ‘Stommeer’, ‘Hornmeer’, en ‘Spoorlaan’ voor het herinrichten van kruisingen of vervangen van kruisingen door rotondes ten behoeve van het realiseren van een Hoogwaardige Openbaar Vervoerverbinding op de Burgemeester Kasteleinweg in Aalsmeer.

Logo Aalsmeer

Z18-00 7842

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer maken bekend dat zij voornemens zijn een omgevingsvergunning te verlenen in afwijking van de genoemde bestemmingsplannen. Met toepassing van artikel 2.12 eerste lid, sub a, onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht wordt het mogelijk gemaakt bovengenoemde infrastructuur te realiseren.

De afwijking van de ter plaatse geldende bestemmingsplannen zijn als volgt.

Het bestemmingsplan ‘N196 en ‘Zwarteweg’ laat in de bestemming ‘Groen’ geen verkeersweg toe en in de bestemming ‘Centrum’ ís de aanleg van en fietspad niet toegestaan.

In het bestemmingsplan ‘Stommeer’; is de een geluidsscherm niet toegestaan binnen de bestemming ‘Tuin’ en is geen verkeersweg mogelijk binnen de bestemming ‘Groen’.

In het bestemmingsplan ‘Hornmeer’ is geen voet- en fietspad toegestaan binnen de bestemming ‘Water’ en zijn een fietsenstalling en een wachtruimte voor chauffeurs niet toegestaan binnen de bestemming ’Groen’.

In de bestemming ‘Groen’ van het bestemmingsplan ‘Spoorlaan’ is de aanleg van geluidsschermen niet mogelijk binnen de bestemming ‘Groen’.

Ter inzagelegging

De ontwerpbeschikking, de daarbij behorende ruimtelijke onderbouwing en de overige daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 21 december 2018 tot en met 31 januari 2019 op de volgende wijzen voor een ieder ter inzage:

  • -

    in digitale vorm via de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatiecode: NL.IMRO.0358.OIAVHB07xM-OW01 en

  • -

    via de gemeentelijke viewer RO-publiceer http://0358.ropubliceer.nl/;

  • -

    in papieren vorm bij de balie Burgerzaken in het gemeentehuis van Aalsmeer, Raadhuisplein 1. De openingstijden van deze balie zijn: maandag tot en met vrijdag van 8.30-14.00 uur (vrije inloop). Op woensdag is de balie open van 8.30 uur tot 20.00 uur.

  • -

    de Balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis van Amstelveen, Laan Nieuwer Amstel 1; aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30–15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, vrijdag 8.30-12.30 uur).

Zienswijze

Gedurende bovengenoemde termijn kunt u uw zienswijze over de inhoud van de stukken naar voren brengen. U kunt uw zienswijze bij voorkeur schriftelijk indienen door deze te richten aan burgemeester en wethouders, postbus 253, 1430 AG Aalsmeer of digitaal via de link: http://ro0358.ropubliceer.nl/.

Eventueel kunt u uw reactie mondeling naar voren brengen. Hiervoor kunt u via het centrale nummer 020 540 4911 een afspraak maken.

 

Naar boven