Ontwerpbestemmingsplan Partiële herziening bestemmingsplan Buitengebied t.h.v. Mgr. Smetsstraat 40 (NL.IMRO.0858.BPmgrsmetsstraatbg-ON01)

Logo Valkenswaard

Burgemeester en wethouders van Valkenswaard maken bekend dat met ingang van 20 december 2018 gedurende zes weken het ontwerpbestemmingsplan ‘Partiële herziening bestemmingsplan Buitengebied t.h.v. Mgr. Smetsstraat 40’ (NL.IMRO.0858.BPmgrsmetsstraatbg-ON01) ter inzage ligt.

Het plan

Bij de voorbereidingen van de plannen van de provincie voor de nieuwe N69, heeft de gemeente Valkenswaard altijd aangegeven dat bij de kruising van de Mgr. Smetsstraat met de nieuwe N69 een overgang (brug) of onderdoorgang (tunnel) moet worden gemaakt. De provincie heeft gekozen voor een tunnel voor al het verkeer. Die maakt het voor doorgaand verkeer mogelijk om toch nog via de Mgr. Smetsstraat te blijven rijden.

Gemeente Valkenswaard wil dat niet en heeft daarom gezocht naar een alternatief voor het bestemmingsverkeer. Dat is gevonden in een zogenaamde ‘kortsluiting’ tussen de zuidelijke toe-/afrit van de nieuwe N69 en de Mgr. Smetsstraat ter hoogte van huisnummer 40. De kortsluiting wordt een 60 km/h–weg van circa 150 meter.

De begrenzing van het plangebied is afgestemd op het Provinciaal Inpassingsplan “Nieuwe verbinding Grenscorridor N69” dat de provincie op 22 september 2017 heeft vastgesteld. Om de voorgestelde ‘kortsluiting’ juridisch mogelijk te maken, moet het geldende bestemmingsplan “Buitengebied” worden aangepast.

Het bestemmingsplan is op basis van vooroverlegreacties en ambtelijke wijzigingen deels aangepast.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Partiële herziening bestemmingsplan Buitengebied t.h.v. Mgr. Smetsstraat 40’ ligt vanaf donderdag 20 december 2018 gedurende zes weken (tot en met 30 januari 2019) digitaal ter inzage. Het plan is te raadplegen op de websites www.ruimtelijkeplannen.nl en op www.valkenswaard.nl/ruimtelijkeplannen. Het bestemmingsplan is ook te raadplegen op de schermen in de hal van het gemeentehuis van Valkenswaard, de Hofnar 15, via de computers bij ontmoetingscentrum De Belleman, Bruninckxdal 2 in Dommelen en de Bibliotheek, de Hofnar 12 in Valkenswaard en op de digitale informatiezuil in het Dorpshuis, Dorpsstraat 55 in Borkel en Schaft.

Zienswijze

Tijdens de terinzagelegging van zes weken (20 december 2018 tot en met 30 januari 2019) is het voor iedereen mogelijk schriftelijk een zienswijze in te dienen. Een schriftelijke zienswijze dient te worden gericht aan de gemeenteraad van Valkenswaard, postbus 10100, 5550 GA Valkenswaard. U kunt uw zienswijze ook digitaal indienen. Ga hiervoor naar www.valkenswaard.nl/zienswijze. Voor het digitaal indienen van een zienswijze moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD).

Ook is het mogelijk om na het maken van een afspraak een mondelinge zienswijze in te dienen. Daarvoor kunt u telefonisch contact opnemen met team Ruimtelijk Beleid, bereikbaar via (040) 20 83 444.

 

Valkenswaard, 19 december 2018

burgemeester en wethouders voornoemd,

de secretaris, de burgemeester,

drs. R.F.W. van Eijck drs. A.B.A.M. Ederveen.

 

Naar boven