Gemeente Amstelveen – Vaststelling bestemmingsplan ‘Wester Amstel 2018’

Logo Amstelveen

Z-2017/0 09373

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken bekend dat met ingang van 21 december 2018 tot en met 1 februari 2019 het bestemmingsplan ‘Wester Amstel 2018’ inclusief de bijlagen ter inzage ligt. De gemeenteraad van Amstelveen heeft het bestemmingsplan op 12 december 2018 gewijzigd vastgesteld.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan is een actualisatie van het oude bestemmingsplan en omvat het gebied gelegen tussen de Kalfjeslaan, de Amstel, de grens van het Tracébesluit van de A9 en de oostelijke stadsrand. Het bestemmingsplan is overwegend conserverend van aard. Dat wil zeggen dat bestaande functies en bebouwing wordt vastgelegd en er slechts beperkt ruimte is voor nieuwe ontwikkelingen of intensivering van het bestaande gebruik. Het plan heeft in hoofdlijnen tot doel de landschappelijke kwaliteit van het bovenland en de polder en de cultuurhistorische kenmerken van de Amsteldijk te beschermen. Daarom is het Beeldkwaliteitplan Amsteldijk in dit bestemmingsplan verwerkt.

De gemeenteraad heeft bij de vaststelling van het bestemmingsplan hierin een aantal wijzigingen aangebracht. Voor de precieze inhoud van de wijzigingen wordt verwezen naar de bij het vaststellingsbesluit horende ‘Nota van beantwoording zienswijzen/Nota van wijzigingen Wester Amstel 2018’

Terinzagelegging

De stukken zijn in te zien op de volgende wijzen:

in digitale vorm via de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatiecode: NL.IMRO.0362.14A-VG01 en

via de gemeentelijke viewer RO-publiceer http://0362.ropubliceer.nl;

in papieren vorm bij de Balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis van Amstelveen, Laan Nieuwer Amstel 1; aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30–15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, vrijdag 8.30-12.30 uur).

Beroep

Het instellen van beroep tegen het besluit om het bestemmingsplan gewijzigd vast te stellen is mogelijk van 22 december 2018 t/m 2 februari 2019. Belanghebbenden die tegen de ontwerpbesluiten tijdig zienswijzen hebben ingediend of belanghebbenden die redelijkerwijs niet in staat zijn geweest eerder zienswijzen in te dienen, kunnen beroep instellen tegen de besluiten. Dit geldt ook voor een ieder voor zover dit beroep betrekking heeft op de gewijzigde onderdelen van het bestemmingsplan. Beroep kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voor de behandeling van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd. Het indienen van beroep schorst de gevolgen van het besluit niet. Indien beroep wordt ingesteld, kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Inwerkingtreding

Het besluit tot het vaststellen van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven