Jaarlijks verkeersbesluit dodenherdenking 4 mei Ooij

Logo Berg en Dal

Z-18-69665

Burgemeester en Wethouders van gemeente

OVERWEGENDE DE VOLGENDE ZAKEN:

Beschrijving van het gebied en achtergrond

In Ooij vindt jaarlijks op 4 mei de dodenherdenking plaats. Hiervoor is het nodig dat een gedeelte van de Kerkdijk wordt afgesloten voor alle verkeer uitgezonderd voetgangers.

Het hier bedoelde gedeelte van de Kerdijk loopt tussen de Sint Hubertusweg en de Prins Bernhardstraat.Beheer en onderhoud

De Kerkdijk te Ooij is in eigendom, en tevens in beheer en onderhoud bij de gemeente Berg en Dal.

Functie van de weg

De Kerkdijk te Ooij betreft een weg binnen de bebouwde kom met de categorisering ‘Erftoegangsweg’; krachtens het onderdeel ‘categorisering wegennet’ in de Integrale mobiliteitsvisie gemeente Berg en Dal 2016-2022. De weg wordt voornamelijk gebruikt door bestemmingsverkeer van/naar bestemming in de kern Ooij inclusief het buitengebied dat direct rond Ooij gelegen is.

Beschrijving weggedrag

Het bedoelde gedeelte van de Kerkdijk is normaal gesproken in beide richtingen te berijden voor zowel gemotoriseerd verkeer als fietsers.

Gevolgen van het huidige weggedrag

De doorgang van het bedoelde verkeer is onwenselijk op het moment dat de dodenherdenking op 4 mei plaats vindt. Dit omdat het evenement anders niet op een ongestoorde en veilige manier kan plaatsvinden.

De gewenste maatregelen

Gezien het bovenstaande achten wij het wenselijk om het bedoelde gedeelte van de Kerkdijk te Ooij, jaarlijks op 4 mei, tussen 19:30 en 20:30 uur af te sluiten voor alle verkeer uitgezonderd voetgangers. Dit kan gebeuren door het plaatsen van verkeersbord C1 uit bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV 1990). Zie voor omschrijving van de locaties het onderdeel ‘Besluit’.

Ook achten we het wenselijk om op het bedoelde gedeelte van de Kerkdijk gedurende de genoemde tijden, het parkeren aan beide zijden van de weg te verbieden. Dit kan gebeuren door het plaatsen van verkeersbord E1 uit bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV 1990).

Wettelijke belangen

Deze maatregel genomen wordt genomen in het belang van:

het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade alsmede de gevolgen voor het milieu, bedoeld in de Wet milieubeheer, zoals genoemd in artikel 2, lid 2, sub a van de WVW 1994.voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte aantasting van het karakter of van de functie van objecten of gebieden, zoals genoemd in artikel 2, lid 2, sub b van de WVW 1994. 

Horen betrokkenen en afweging belangen

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het wegverkeer heeftoverleg plaatsgevonden met de daartoe gemandateerde verkeersadviseur van de politie-eenheidOost-Nederland, afdeling DROS, werkzaam binnen het district Gelderland-Zuid. Deverkeersadviseur heeft positief geadviseerd.

Door de afsluiting van het genoemde gedeelte van de Kerkdijk zijn delen van Ooij en het rondom gelegen buitengebied slechter bereikbaar van/naar de Hubertusweg. Omrijden is goed mogelijk via de Nassaustraat en Prins Bernhardstraat. Dit wordt met omleidingsborden aangeduid. De gemeente hecht groot belang aan het plaatsvinden van een jaarlijkse dodenherdenking op 4 mei. We maken dan ook de afweging dat de plaatselijke en tijdelijke verminderde bereikbaarheid van een aantal straten en buurten minder zwaar weegt dan de doorgang van dit evenement. 

Legitimiteit

Burgemeester en Wethouders van gemeente Berg en Dal zijn gemachtigd tot het nemenvan dit besluit ingevolge artikel 15 en artikel 18, eerste lid, sub d, van de Wegenverkeerswet 1994.  Daarnaast is artikel 12 van het Besluit administratievebepalingen inzake het Wegverkeer van toepassing. 

B e s l u i t e n :

het gedeelte van de Kerkdijk in Ooij tussen de Sint Hubertusweg en de Prins Bernhardstraat jaarlijks op 4 mei van 19:30 tot 20:30 uur af te sluiten door het plaatsen van verkeersborden C1 uit bijlage I van RVV 1990 op de Kerkdijk respectievelijk ten westen van de kruising met de Sint Hubertusweg en ten oosten van de kruising met de Prins Bernhardstraat;

op het gedeelte van de Kerkdijk in Ooij tussen de Sint Hubertusweg en de Prins Bernhardstraat, jaarlijks op 4 mei van 19:30 tot 20:30 het parkeren aan beide zijden van de weg te verbieden door het plaatsen van verkeersborden C1 uit bijlage I van het RVV 1990.

Hoogachtend, 

Namens het college van burgemeester en wethouders, 

G. Kwant

Manager afdeling Openbare Ruimte  

Reageert u op deze brief? Vermeld dan altijd het zaaknummer.  

N.B.:

Ingevolge artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht kan binnen 6 weken na de dag van bekendmaking van dit besluit in de Staatscourant een gemotiveerd bezwaarschrift bij ons worden ingediend. Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en tenminste te bevatten uw naam, adres, dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep.Indien een bezwaarschrift is ingediend kunt u tevens – indien onverwijlde spoed dat vereist – tegen betaling van griffierechten een voorlopige voorziening vragen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector bestuursrecht, postbus 9030, 6800 EM Arnhem. U kunt ook digitaal beroep instellen of een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Naar boven