Kennisgeving voorbereiding en voorontwerp bestemmingsplan "Vledder Noord, partiële herziening zorgvoorziening"

Logo Westerveld

Overeenkomstig artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening en artikel 3.12 van de Algemene wet bestuursrecht geven burgemeester en wethouders kennis dat zij een bestemmingsplan hebben voorbereid voor het partieel herzien van het bestemmingsplan Vledder Noord. Het bestemmingsplan met planidentificatienummer NL.IMRO.1701.513PHZzorgvziening-0001 is opgesteld om het initiatief van Dorpsbelang Vledder, een plan dat voorziet in de realisatie van 16 zorgappartementen en 16 zorgappartementen voor zelfstandige bewoning, met de mogelijkheid om op basis van behoefte zorg in te kopen, in het bestemmingsplan Vledder Noord, juridisch-planologisch mogelijk te maken. Samengevat past het initiatief op twee onderdelen niet in het geldende bestemmingsplan.

Ten eerste. De 16 appartementen voor zelfstandige bewoning vallen niet onder de term intramurale zorgvoorzieningen. In de regels is dit gecorrigeerd. Dit heeft, gezien de jurisprudentie over zorgwoningen en de bijbehorende bestemming, als consequentie dat de bestemming ‘Maatschappelijk’ is gewijzigd in ‘Gemengd’.  

Ten tweede de voorgestelde ontsluiting voor gemotoriseerd verkeer aan de zuidzijde van het plangebied. Deze ontsluiting past niet binnen de bestemming 'Verkeer - Fietspaden'.

Het voorontwerpbestemmingsplan is opgesteld en klaar om in procedure te worden gebracht.

Ter inzage: het voorontwerpbestemmingsplan ligt vanaf  20 december 2018 tot en met 30 januari 2019 voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis in Diever. Het voorontwerpbestemmingsplan is ook in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl.  

Inspraak: gedurende de terinzagetermijn kan een ieder zijn of haar inspraakreactie schriftelijk of mondeling indienen. Een schriftelijke reactie stuurt u aan burgemeester en wethouders van Westerveld, Postbus 50, 7970 AB Havelte. Graag het zaaknummer 232078 vermelden. Voor het indienen van een mondelinge reactie kan een afspraak gemaakt worden via telefoonnummer 14 0521.

Contact: cluster Ruimtelijke Ordening, telefoonnummer 14 0521

[

Naar boven