Wijzigingsplan ’Atlas en Pleione Pleiadenlaan’ vastgesteld

Logo Groningen

Het college van burgemeester en wethouders van Groningen heeft op 11 december 2018 het wijzigingsplan Atlas en Pleione Pleiadenlaan vastgesteld. Dit wijzigingsplan ‘Atlas en Pleione Pleiadenlaan’ heeft betrekking op het gebied tussen de Pleiadenlaan, de Dierenriemstraat en het openbaar groen aan de Wilgenlaan.

Ter plaatse van het voormalig UWV-GAK-kantoor zijn Atlas en Pleione, twee woontorens van 17 en 23 bouwlagen, geprojecteerd. De openbare ruimte, waarvan de kwaliteit op dit moment te wensen overlaat, zal met aandacht worden vormgegeven met ruimte voor groen langs de waterpartij aan de Wilgenlaan.

Bij de vaststelling van het wijzigingsplan heeft het college wijzigingen in het plan aangebracht ten opzichte van het ontwerpwijzigingsplan, zoals dat met ingang van 27 september tot en met 7 november 2018 ter inzage heeft gelegen. Het betreft de volgende wijzigingen.

  • 1.

    De tekst inzake het gemeentelijk beleid is geactualiseerd (paragraaf 2.3).

  • 2.

    De functie Maatschappelijke dienstverlening op de begane grond is vervangen door een studie-/ activiteiten- en/of ontmoetingsruimte (lid 4.1/lid 4.5).

  • 3.

    In verband met het door de gemeenteraad vastgestelde paraplubestemmingsplan Herziening bestemmingsregels wonen is voor de noordelijke woontoren een verbod op kamerverhuur toegevoegd, terwijl een dergelijk verbod voor de huurwoningen (niet specifiek ‘sociale’ huurwoningen) in de zuidelijke woontoren niet beoogd is (artikelen 4.1, 4.5 en artikel 1.41) en is in de woningsplitsingsregeling (artikel 8) het woord ‘bestaand’ geschrapt, omdat er ten tijde van inwerkingtreding van het wijzigingsplan nog geen bestaande woningen aanwezig zijn.

Zie voor meer informatie het collegebesluit. 

Het vastgestelde wijzigingsplan ligt met de daarop betrekking hebbende stukken, met ingang van 20 december 2018 tot en met 30 januari 2019 ter inzage bij het gemeentelijk Loket Bouwen en Wonen, Harm Buiterplein 1, op werkdagen van 9.00 uur tot 13.00 uur, van 14.00 tot 17.00 uur uitsluitend op afspraak. Exemplaren van het vastgestelde wijzigingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken zijn op aanvraag tegen betaling op bovenvermeld adres verkrijgbaar. 

U kunt het wijzigingsplan ook inzien op gemeente.groningen.nl/projecten-en-bestemmingsplannen. U komt bij de pdf-bestanden (‘papieren versie’) van het plan door aanklikken van het plan onder ‘Actuele bestemmingsplannen’. U kunt hier tevens doorklikken naar de digitale bestemmingsplankaart. Deze kaart vindt u ook op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer is NL.IMRO.0014.WP001AtlasPleione-vg01. 

Van 20 december 2018 tot en met 30 januari 2019 kan een belanghebbende beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen. Een beroep wordt ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroep tegen de vaststelling van het wijzigingsplan kan uitsluitend worden ingesteld door een belanghebbende:

- die tijdig bij het college zienswijzen over het ontwerpwijzigingsplan naar voren heeft gebracht;

- aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht;

- die bezwaar heeft tegen de wijzigingen, die bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerpwijzigingsplan zijn aangebracht.  

 

Wie tijdig beroep heeft ingesteld kan ook om een voorlopige voorziening verzoeken. Indien dit verzoek gedurende de beroepstermijn wordt ingediend, schort dit de werking van het wijzigingsplan op totdat op het verzoek is beslist. Het beroepschrift dient te worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage; het verzoek om voorlopige voorziening aan de voorzitter van deze Afdeling, onder hetzelfde adres.

Gemeente Groningen, 19 december 2018

Naar boven