Kennisgeving vastgesteld door inpassingsplan N346 Schakel-Achterhoek-A1

Logo Gelderland

Provinciale Staten van Gelderland hebben op 19 december 2018 het inpassingsplan N346 Schakel-Achterhoek-A1 vastgesteld. Het inpassingsplan ligt ter inzage van donderdag 27 december 2018 tot en met donderdag 7 februari 2019. Belanghebbenden kunnen beroep instellen tegen het inpassingsplan.

 

Gewijzigd vastgesteld inpassingsplan

Het inpassingsplan N346 Schakel Achterhoek-A1 maakt de aanleg van de weg, inclusief de aanleg van een nieuwe brug over het Twentekanaal, planologisch mogelijk. Hiermee wordt de Achterhoek nog aantrekkelijker als regio om te gaan wonen, werken of voor bedrijven om zich te vestigen. Door te ontwerpen volgens het Functioneel Kader Wegennet Gelderland; Wegennetvisie wordt ook een belangrijke stap gezet bij het verbeteren van de verkeersveiligheid.

 

Het inpassingsplan is, mede naar aanleiding van de ontvangen zienswijzen, op onderdelen beperkt gewijzigd ten opzichte van het ontwerp inpassingsplan. De aangebrachte wijzigingen zijn terug te lezen in de Nota beantwoording zienswijzen N346 Schakel Achterhoek-A1, die als bijlage 17 bij het inpassingsplan is opgenomen.

 

Terinzagelegging

Het inpassingsplan en de bijbehorende stukken (waaronder de Nota beantwoording zienswijzen) liggen ter inzage van donderdag 27 december 2018 tot en met donderdag 7 februari 2019.

 

U kunt de stukken digitaal inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Daarvoor kunt u de volgende link gebruiken: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.9925.IPN346Lochem-VST1

 

Tijdens werkdagen kunt u de stukken ook op papier inzien bij:

  • Provincie Gelderland, Markt 11, 6811 CG Arnhem;

  • Gemeente Lochem, Hanzeweg 8, 7241 CR Lochem.

 

Instellen beroep

Met ingang van vrijdag 28 december 2018 tot en met donderdag 7 februari 2019 kunnen belanghebbenden beroep instellen tegen het inpassingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Belanghebbenden kunnen beroep instellen als zij een zienswijze hebben ingediend op het ontwerp inpassingsplan. Belanghebbenden die geen zienswijze op het ontwerp inpassingsplan hebben ingediend, kunnen beroep instellen als hun redelijkerwijs niet verweten kan worden dat zij geen zienswijze hebben ingediend. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als er in het (definitieve) inpassingsplan wijzigingen zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerp inpassingsplan.

 

Het beroepschrift kan worden gericht aan:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

postbus 20019

2500 EA Den Haag

 

Voor alle informatie over het instellen van beroep verwijzen wij naar de website van de Raad van State, www.raadvanstate.nl. U klikt door naar het tabblad ‘onze werkwijze’ en vervolgens ‘bestuursrechtspraak’.

 

Het beroepschrift moet worden ondertekend en dient in ieder geval de volgende informatie te bevatten:

  • naam en adres;

  • datum;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • de redenen waarom de belanghebbende zich niet met het besluit kan verenigen.

 

Verzoek voorlopige voorziening

Het inpassingsplan treedt op vrijdag 8 februari 2019 in werking. Degene die beroep instelt kan de voorzieningenrechter verzoeken om een zogenoemde voorlopige voorziening te treffen. Dit is alleen mogelijk indien er, gelet op de betrokken belangen sprake is van onverwijlde spoed. In dat geval wordt de werking van het inpassingsplan opgeschort tot op het verzoek is beslist.

 

Het verzoek om een voorlopige voorziening kan worden gericht aan:

 

Raad van State

t.a.v. de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

 

Griffierecht

Aan de behandeling van het beroepschrift en een eventueel verzoek om een voorlopige voorziening zijn kosten (griffierecht) verbonden. Meer informatie daarover is te vinden op www.raadvanstate.nl.

 

Crisis- en herstelwet

Op het besluit over het inpassingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent voor het indienen van een beroepsschrift dat:

  • de beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen (ofwel de argumenten die u tegen het inpassingsplan inbrengt);

  • het beroep niet-ontvankelijk wordt verklaard als binnen de beroepstermijn geen beroepsgronden zijn ingediend;

  • de beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

 

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State doet in principe binnen zes maanden na afloop van de beroepstermijn uitspraak.

 

Meer informatie

Als u meer wilt weten over de terinzagelegging kunt u contact opnemen met mw Mila Sewmar (o.sewmar@gelderland.nl of 088 880 7203). Meer informatie over het project is te vinden op www.gelderland.nl/N346-Lochem.

 

Gedeputeerde Staten van Gelderland

 

 

   

Naar boven