Gewijzigde vaststelling Bestemmingsplan ’Jellemaweg 46a Zuidhorn’ en besluit om geen exploitatieplan vast te stellen

Logo Zuidhorn

Burgemeester en wethouders van Zuidhorn maken op grond van artikel 3.8 Wro en afdeling 3.4 Awb bekend dat de raad in zijn vergadering van 12 december 2018 het bestemmingsplan ’Jellemaweg 46a Zuidhorn’ gewijzigd heeft vastgesteld. De raad heeft eveneens op 12 december 2018 besloten voor het bestemmingsplan geen exploitatieplan vast te stellen.

 

Het bestemmingsplan voorziet in een wijziging van de bestemming van het perceel Jellemaweg 46a te Zuidhorn ten behoeve van de nieuwbouw van 7 grondgebonden woningen (3 twee-onder-een-kap woningen en 1 vrijstaande).

 

Bij de vaststelling van het plan zijn, ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, de volgende wijzigingen aangebracht:

Artikel 3.2.2, onder f wordt gewijzigd (beperken bouwhoogte bijbehorende bouwwerken).

Artikel 3.2.2, onder g vervalt (toestaan van een kap op een bijbehorend bouwwerk).

Artikel 3.3 onder d; e; f en g vervallen (toestaan van vergroting maximale bouwhoogtes van bijbehorende bouwwerken en een bouwvlak voor maximaal 80% bebouwen).

Artikel 7 onder f wordt gewijzigd (afwijken van de goot- en bouwhoogte van hoofdgebouwen niet toestaan)

 

Bestemmingsplan inzien

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ’Jellemaweg 46a Zuidhorn’ en de daarbij behorende stukken liggen vanaf 20 december 2018 gedurende zes weken ter inzage bij de Publieksbalie in het gemeentehuis aan de Hooiweg 9 te Zuidhorn. Digitaal kunt u het bestemmingsplan met bijbehorende stukken raadplegen via de website van ruimtelijkeplannen.nl. Het webadres is:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0056.BPZH18HERZ1-VA01

Ook op de website van de gemeente, www.zuidhorn.nl/bestemmingsplannen, kunt u meer informatie vinden over het bestemmingsplan en kunt u de bronbestanden downloaden.

 

Beroep

Binnen een termijn van zes weken na de datum van terinzagelegging kan beroep tegen het bestemmingsplan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor de behandeling van beroep is griffierecht verschuldigd. Tegen het vaststellingsbesluit kan gedurende bovengenoemde termijn beroep worden ingesteld door:

belanghebbenden voor zover het een wijziging betreft die bij vaststelling in het bestemmingsplan is aangebracht;

belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend;

belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad in te dienen.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State dan wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

 

Zuidhorn, 18 december 2018

 

Burgemeester en wethouders van Zuidhorn

 

Naar boven