Voorontwerp bestemmingsplan Workum – scholen Weverswei, Súdwest-Fryslân

Logo Súdwest-Fryslân

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij het voorontwerp van het bestemmingsplan Workum – scholen Weverswei ter inzage leggen.

Wat houdt dit bestemmingsplan in?

Dit bestemmingsplan maakt de vervangende nieuwbouw mogelijk van OBS de Pipegaal en CBS it Finster in Workum. De locatie is gelegen aan de noordkant van het parkeerterrein aan de Weverswei in Workum en ligt nabij de St. Ludgerusschool, de in aanbouw zijnde Nije Rolpeal en de sportvelden. De parkeerplaatsen die als gevolg van de nieuwbouw verloren gaan worden gecompenseerd op het terrein dat vrijkomt na de sloop van de huidige Rolpeal. Naast de nieuwbouwlocatie en het hele parkeerterrein is ook de locatie van de Ludgerusschool opgenomen in het plangebied. De reden daarvoor is dat de bouw van deze school enkele jaren geleden mogelijk is gemaakt door af te wijken van het bestemmingsplan. Door deze school deel uit te laten maken van het plangebied wordt ook voor deze school een actuele planologische regeling van kracht.

Wanneer en waar kunt u de stukken inzien?

Het voorontwerp van dit bestemmingsplan kunt u inzien vanaf 21 december 2018 t/m 31 januari 2019. Dit kan bij de gemeenteloketten in Bolsward en Sneek. In verband met verhuizing van gemeenteloket in Sneek van Marktstraat 15 naar Markstraat 8 is het bestemmingsplan in Sneek vanaf 2 januari 2019 in te zien.

Het voorontwerp is ook te bekijken op de website www.ruimtelijkeplannen.nl

Het planidentificatienummer van dit bestemmingsplan is: NL.IMRO.1900.2018westBPworkweve-vont

Hoe kunt u reageren?

Tijdens de bovengenoemde termijn kan iedereen een schriftelijke reactie indienen. Deze kunt u sturen aan het college van burgemeester en wethouders van Súdwest-Fryslân, Postbus 10.000, 8600 HA te Sneek.

Wilt u uw reactie mondeling geven? Dat kan door het maken van een afspraak met mevrouw L. van der Bijl van Team Ruimtelijke Ontwikkeling en Economische Zaken via het algemeen telefoonnummer 140515. U moet dit doen vóór 15 januari 2019.  

 

Naar boven