Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan “Landgoed Gulbergen 2018”; gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten

Logo Nuenen, Gerwen en Nederwetten

Burgemeester en wethouders maken bekend dat, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, met ingang van 18 december 2018 , gedurende zes weken het bestemmingsplan “Landgoed Gulbergen 2018” voor iedereen ter inzage ligt. Dit bestemmingsplan is op donderdag 1 november 2018 gewijzigd vastgesteld door de gemeenteraad.

 

Inhoud van het gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het Landgoed Gulbergen en omgeving ten zuiden van de A 270 en ten oosten van de Collse Hoefdijk, met uitzondering van de bedrijventerreinen Eeneind II en Eeneind Zuid-Oost.

 

Aankondiging beroep Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Gedeputeerde Staten hebben terecht geconstateerd dat abusievelijk de volgende punten vanuit de Nota van Zienswijzen niet zijn verwerkt op de planverbeelding:

• Het verkleinen van het bouwvlak Vaarle 8 tot 5000 m2.

• Het tracé van de aantakking van de toekomstige ontsluitingsweg op de Schoutse Vennen is niet oostwaarts verschoven buiten het Natuur Netwerk Brabant.

• Een drietal locaties van het Natuur Netwerk Brabant zijn niet beschermd.

De planverbeelding en Nota van Zienswijzen komen nu overeen, dit volgens het raadsbesluit van 1 november 2018.

Gedeputeerde Staten hebben daarnaast de volgende ambtshalve wijziging in het gewijzigde vastgesteld bestemmingsplan geconstateerd. Op het adres Gulberg 2 is ambtshalve een nieuw bestemmingsvlak ‘Wonen’ (met de functie-aanduiding wonen uitgesloten) ter plaatse van een zonder vergunning opgericht bijgebouw toegevoegd. Deze ambtshalve wijziging verhoudt zich niet tot het provinciale ruimtelijk beleid. Gedeputeerde Staten overwegen om tegen deze wijziging beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State in te dienen.

 

Terinzagelegging

Het vastgestelde bestemmingsplan “Landgoed Gulbergen 2018” en alle bijbehorende stukken liggen met ingang van 18 december 2018 gedurende zes weken op het gemeentehuis, Jan van Schijnveltlaan 2 te Nuenen, voor een ieder ter inzage. U kunt deze stukken inzien tijdens de openingstijden van het gemeentehuis. Het plan is ook raadpleegbaar via de landelijke site www.ruimtelijkeplannen.nl. Het bestemmingsplan “Landgoed Gulbergen 2018” kan rechtstreeks worden geraadpleegd via de volgende link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0820.BPLandgGulberg2018-D002

 

Beroep

Tegen het besluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan kan gedurende zes weken na 18 december beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Beroep kan worden ingesteld door:

1. belanghebbenden die tijdig zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan aan de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt;

2. belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te hebben gemaakt;

3. belanghebbenden, voorzover het betreft de bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerp.

Het besluit tot vaststelling van een bestemmingsplan treedt niet in werking dan met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Een beroep schorst niet de werking van het plan. Daarvoor moet naast het beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, op bovenstaand adres. Voor de behandeling van een beroep of een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Nuenen, 17 december 2018

Burgemeester en wethouders van Nuenen c.a.

Naar boven