Ontwerpbestemmingsplan ‘Abel Tasmankwartier’ met bijbehorende stukken ter inzage en ontwerpbesluit ‘Vaststelling hogere waarde Wet geluidhinder’ ter inzage

Logo Oud-Beijerland

Burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Abel Tasmankwartier (NL.IMRO.0584.BPWONEN2018040-ON99) met bijbehorende stukken ter inzage wordt gelegd. Ook wordt tegelijkertijd het ontwerpbesluit voor de vaststelling van hogere waarde Wet geluidhinder ter inzage gelegd.

Ontwerpbestemmingsplan

Het bestemmingsplan heeft tot doel om maximaal 35 grondgebonden woningen aan de Abel Tasmanstraat/Karel Doormanstraat te realiseren. Omdat het geldende bestemmingsplan deze ontwikkeling niet toestaat, wordt nu een nieuw bestemmingsplan opgesteld. Dit nieuwe bestemmingsplan voorziet in het juridisch-planologisch kader voor de beoogde ontwikkeling.

Ontwerpbesluit Vaststelling hogere waarde Wet geluidhinder

Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat de berekende geluidsbelasting op de gevels van een deel van de nieuw te bouwen woningen de voorkeursgrenswaarde overschrijdt. Op basis van de Wet geluidhinder bestaat de mogelijkheid om een hogere waarde vast te stellen. Burgemeester en wethouders willen gebruik maken van deze mogelijkheid. Het ontwerpbesluit met bijbehorende stukken ligt gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage.

Ter inzage

Op grond van het bepaalde in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening ligt het ontwerpbestemmingsplan met alle bijbehorende stukken, alsmede het ontwerpbesluit vaststelling hogere waarde geluid  met ingang van zaterdag 15 december 2018 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis/servicepunt, W. van Vlietstraat 6 te Oud-Beijerland. De actuele openingstijden kunt u vinden op www.oud-beijerland.nl (openingstijden tot en met 21 december 2018) en www.gemeentehw.nl (openingstijden vanaf 2 januari 2019)

De stukken zijn digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl 

Indiening zienswijzen

(Zienswijze op ontwerpbestemmingsplan) - Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder bij voorkeur schriftelijk, maar eventueel ook mondeling op afspraak, een zienswijze naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan kunt u richten aan gemeenteraad Hoeksche Waard, Postbus 2003, 3260 EA Oud-Beijerland. Onder vermelding van ‘zienswijze Ontwerpbestemmingsplan Abel Tasmankwartier’.

(Zienswijze op ontwerpbesluit Vaststelling hogere grenswaarde) - Schriftelijke zienswijzen op het ontwerpbesluit Vaststelling hogere grenswaarde, kunt u indienen bij het college van burgemeester en wethouders Hoeksche Waard, Postbus 2003, 3260 EA Oud-Beijerland onder vermelding van ‘zienswijze Ontwerpbesluit vaststelling hogere waarde Abel Tasmankwartier’.

Inloopavond

Op dinsdagavond 18 december organiseert gemeente Oud-Beijerland in de UP Social Club (Bijl 1 in Oud-Beijerland) een inloopavond van 19.00 tot 20.30 uur over het bestemmingsplan Abel Tasmankwartier. Tijdens de inloopavond kunt u het bestemmingsplan inzien. Daarnaast kunt u vragen stellen over het plan aan medewerkers van de gemeente en ontwikkelende bouwer Van Wijnen. Tijdens de inloopavond is het niet mogelijk in te schrijven voor een woning.

Indien u vragen heeft of een schriftelijke zienswijze wilt indienen, dan kunt u contact opnemen met de projectleider Marjolein Luyten van team Projecten of met team Omgeving via telefoonnummer 14 0186

 

Oud-Beijerlansd 14 december 2018

Naar boven