Ontwerpwijzigingsplan ‘Marelsdal 2018’ (onderdeel Duin en Boschterrein)

Logo Castricum

Burgemeester en wethouders van de gemeente Castricum maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpwijzigingsplan ‘Marelsdal 2018’ ter inzage ligt.

Inhoud bestemmingsplan

Het wijzigingsplan maakt het mogelijk dat op de locatie Marelsdal, onderdeel van het Duin en Boschterrein, maximaal 13 woningen mogen worden gebouwd. Het aantal woningen op het Duin en Boschterrein neemt door dit wijzigingsplan niet toe. Het aantal woningen dat binnen de bestemming ‘Gemengd’ is toegestaan blijft 75. Het wijzigingsplan voorziet derhalve uitsluitend in een andere verdeling van de woningen over het Duin en Boschterrein. Ten opzichte van het vorige wijzigingsplan Marelsdal zijn de volgende wijzingen aangebracht:

  • Het aantal woningen neemt af van 15 naar 13.

  • De bouwhoogte is verlaagd van 15 meter naar 10 meter.

  • De goothoogte is verlaagd van 12 meter naar 7,5 meter.

  • Op verbeelding zijn bouwvlakken opgenomen, waardoor het duidelijker is waar de woningen worden gebouwd.

  • De toegestane oppervlakte aan bebouwing is verlaagd.

 

Waar en wanneer kunt u stukken inzien?

Het ontwerpwijzigingsplan en de daarbij behorende stukken zijn met ingang van 20 december 2018 gedurende zes weken digitaal in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl onder planID NL.IMRO.0383.WPC18MarelsdalV2-ON01. Daarnaast ligt het ontwerp wijzigingsplan ter inzage in het gemeentehuis van Castricum, Raadhuisplein 1, 1902 CA Castricum.

Hoe kunt u reageren?

Een ieder kan tijdens de inzagetermijn mondeling of (bij voorkeur) schriftelijk zienswijzen naar voren brengen op het ontwerpwijzigingsplan. Schriftelijke zienswijzen moeten worden ingediend bij de gemeenteraad van Castricum, postbus 1301, 1900 BH Castricum, onder vermelding van ontwerpwijzigingsplan ‘Marelsdal 2018’. Voor een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met het Team Plannen en Projecten, tel. 14 0251. Anonieme zienswijzen en zienswijzen via e-mail laten we buiten behandeling.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Team Plannen en Projecten van de gemeente Castricum, tel. 14 0251 of via e-mail richardvandenhaak@debuch.nl.

Castricum, 19 december 2018

Naar boven