Ontwerp wijzigingsplan "Rijksstraatweg 61c Buurmalsen" en Milieurapportage, Geldermalsen

Logo Geldermalsen

Met ingang van vrijdag 14 december 2018 ligt, op grond van artikel 3.9a Wro, bij het Klantencontactcentrum (op afspraak) op het gemeentehuis te Geldermalsen voor zes weken het ontwerp wijzigingsplan “Rijksstraatweg 61c Buurmalsen” ter inzage. Ook ligt het ontwerp besluit tot vaststelling van dit wijzigingsplan ter inzage, alsmede het ontwerp Wet milieubeheer Milieueffectrapportage.

 

De ter inzage gelegde stukken kunt u op afspraak in zien bij het Klantencontactcentrum op het gemeentehuis in Geldermalsen (adres: Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen). Voor het maken van een afspraak neemt u contact op met de Omgevingsdienst Rivierenland (ODR). U kunt ze via (0344-) 579314 of info@odrivierenland.nl. De planstukken zijn ook te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Toelichting op de planstukken

Het wijzigingsplan heeft tot doel de planologische basis te leggen voor het vergroten van het agrarisch bouwvlak op het perceel Rijksstraatweg 61c te Buurmalsen, teneinde de uitbreiding van de pluimveehouderij uit te breiden met 2 bedrijfshallen. Voor deze uitbreiding is een wijziging van het bestemmingsplan noodzakelijk.

 

Milieueffectrapportage (MER)

Ten behoeve van het wijzigingsplan is een Mileueffectrapportage (MER) ontvangen om de pluimveehouderij aan de Rijksstraatweg 61 c te Buurmalsen uit te breiden van 59.300 legkippen naar in totaal 119.100 legkippen. Voor deze uitbreiding is naast een wijziging van het bestemmingsplan tevens een omgevingsvergunning nodig voor de activiteiten bouwen en milieu. De MER is opgesteld voor zowel het wijzigingsplan als de nog aan te vragen omgevingsvergunning(en).

 

Bezwaar

Gedurende de ter inzage legging van de planstukken (t/m donderdag 24 januari 2019) kan een ieder een schriftelijke  zienswijze (géén email) sturen naar het college van burgemeester en wethouders. Indien u een mondelinge zienswijze wilt geven dient u hiervoor, uiterlijk één week voor het einde van de terinzage termijn, eerst een afspraak te maken via het Klantencontactcentrum. Vanaf 1 januari 2019 gaat de gemeente Geldermalsen op in de nieuwe gemeente West Betuwe.

 

publicatiedatum: donderdag 13 december 2018

Naar boven