Kennisgeving opstellen bestemmingsplan ten behoeve van ontwikkeling locatie Mercon-Kloos

Logo Alblasserdam

Ter voldoening aan het bepaalde in artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) geven burgemeester en wethouders kennis van het feit dat voor de ontwikkeling van de locatie Mercon-Kloos een bestemmingsplan in voorbereiding is.

Het plangebied ligt nabij de West Kinderdijk. De ontwikkeling is voorzien op het buitendijks gelegen voormalige bedrijventerrein. Het op 29 mei 2018 door de gemeenteraad vastgestelde stedenbouwkundig plan vormt een belangrijke basis voor het bestemmingsplan.

Over het voornemen voor de actualisering wordt op grond van artikel 1.3.1. tweede lid, Bro nog geen mogelijkheid geboden tot het indienen van zienswijzen. Evenmin wordt aan een onafhankelijke instantie de mogelijkheid geboden advies over dit voornemen uit te brengen. De procedure is op dit moment nog niet zover gereed dat er stukken ter inzage kunnen worden gelegd en dat inspraak kan worden toegepast.

Gestreefd wordt dit in de eerste helft van 2019, op grond van de gemeentelijke inspraakverordening te laten plaatsvinden. De stukken zullen dan ter inzage worden gelegd en advies zal worden ingewonnen bij de relevante overlegpartners die de gemeente gebruikelijk raadpleegt in het kader van de voorbereiding van ruimtelijke plannen (ex artikel 3.1.1. Bro). De bekendmaking zal worden gepubliceerd in de Staatscourant en op de gemeentepagina van de Klaroen en op www.alblasserdam.nl.

 

 

Alblasserdam, 19 december 2018

Burgemeester en wethouders van Alblasserdam

Naar boven