Bestemmingsplan Botenloods Eemweg 74 (gedeeltelijk) Baarn vastgesteld

Logo Baarn

Burgemeester en wethouders van Baarn maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Baarn in de openbare vergadering van 28 november 2018 het bestemmingsplan ‘Botenloods Eemweg 74 (gedeeltelijk) Baarn’ ongewijzigd heeft vastgesteld.

Het vastgestelde bestemmingsplan lig met ingang van vrijdag 14 december 2018 tot en met donderdag 24 januari 2019 voor een ieder ter inzage.

Inhoud bestemmingsplan

De eigenaar van Jachthaven Eembrugge wil een winteropslag te bouwen voor boten ter plaatse van de bestaande bebouwing aan de Eemweg 74. De bestaande loods wordt gesloopt. De nieuwe bebouwing ligt voor een klein deel over de grens van de gemeente Eemnes, in de gemeente Baarn. Beide gemeenten bereiden een wijziging van het bestemmingsplan voor om realisatie van de botenloods mogelijk te maken.

Ter inzage

Het bestemmingsplan ‘Botenloods Eemweg 74 (gedeeltelijk) Baarn’ met de daarbij behorende stukken ligt ter inzage in de centrale hal van het gemeentehuis van 08.00 uur tot 17.00 uur (op vrijdagen tot 16.00 uur).

Het bestemmingsplan is digitaal in te zien via de landelijke website ruimtelijkeplannen.nl.

Het planidentificatienummer (idn) is NL.IMRO.0308.000072-VA01.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met mevrouw E. Nelissen via telefoonnummer 030-5481 782.

Beroep instellen

Tegen de vaststelling van het bestemmingsplan kan gedurende de termijn van terinzagelegging van vrijdag 14 december 2018 tot en met donderdag 24 januari 2019, beroep bij de Raad van State worden ingesteld. Van deze mogelijkheid kunnen belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend gedurende de termijn van ter inzage legging (beroepstermijn) gebruik maken. Beroep kunt u schriftelijk instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Ga voor meer informatie over het instellen van beroep en het griffierecht naar www.raadvanstate.nl.

Eemnes

Voor het deel van de beoogde botenloods dat op het grondgebied van de gemeente Eemnes is gepland, is het bestemmingsplan eveneens gewijzigd. Dit plan ligt vanaf 14 december 2018 gedurende zes weken ter inzage bij de balie Vergunningen in het kantoor van de BEL Combinatie aan de Zuidersingel 5 in Eemnes. U kunt hier op afspraak terecht (tel. 14035). Het bestemmingsplan kunt u ook inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl. (identificatienummer NL.IMRO.0317.Eemweg74emb-Va01). Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer A. Testor van de BEL Combinatie, telefoonnummer 14035.

Inwerkingtreding

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepsschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Dan treedt het besluit van de gemeenteraad niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Indien geen beroep wordt ingesteld is daarmee de procedure afgerond.

 

Baarn 14 december 2018

Naar boven