Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Kolenkitbuurt en Laan van Spartaan Deelgebied Ringspoorzone Noord en besluit vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder, gemeente Amsterdam

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend:

 

De gemeenteraad van Amsterdam heeft bij besluit van 28 november 2018 het bestemmingsplan Kolenkitbuurt en Laan van Spartaan Deelgebied Ringspoorzone Noord gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zoals dat ter inzage heeft gelegen, met dien verstande dat:

  • a)

    de plangrenzen voor dit bestemmingsplan worden begrensd door het spoortracé Amsterdam Lelylaan-Amsterdam Sloterdijk en de Wiltzanghlaan en Majoor Fransweg;

  • b)

    aan artikel 4.1.wordt toegevoegd: ‘j. in- en uitritten’. 

Het plangebied van het bestemmingsplan Kolenkitbuurt en Laan van Spartaan Deelgebied Ringspoorzone Noord is een onderdeel van het ontwerpbestemmingsplan Laan van Spartaan en Kolenkitbuurt, zoals dat ter inzage heeft gelegen.

 

Burgemeester en wethouders van Amsterdam hebben bij besluit van 30 oktober 2018 hogere waarden vastgesteld als bedoeld in de Wet geluidhinder.

 

Bestemmingsplan

Het plangebied wordt globaal begrensd door het spoortracé Amsterdam Lelylaan-Amsterdam Sloterdijk, de Wiltzanghlaan en Majoor Fransweg. Met het bestemmingsplan wordt de bouw van een appartementengebouw tot maximaal 140 appartementen met maatschappelijke voorzieningen in de plint mogelijk. Daarbij ontstaat de mogelijkheid een openbaar plantsoen te realiseren, dat gesitueerd is aan de noordzijde van de Wiltzanghlaan en de westzijde van de Majoor Fransweg.

 

Besluit hogere waarden geluidhinder

De voorkeurswaarden voor geluid, zoals aangegeven in de Wet geluidhinder, worden voor een aantal geprojecteerde woningen op de locatie Ringspoorzone Noord, direct langs de Wiltzanghlaan en het spoortracé Amsterdam Lelylaan – Amsterdam Sloterdijk overschreden. Omdat geluidreducerende maatregelen aan de bron, in het overdrachtsgebied of aan de ontvangzijde onvoldoende doeltreffend dan wel bezwaarlijk zijn, is het noodzakelijk om hogere waarden vast te stellen. In het bestemmingsplan worden stille zijden verplicht gesteld.

 

Ter inzagelegging

Het bestemmingsplan Kolenkitbuurt en Laan van Spartaan Deelgebied Ringspoorzone Noord met bijbehorende stukken, waaronder het besluit vaststelling hogere waarden, ligt met ingang van donderdag 13 december 2018 gedurende onderstaande beroepstermijn ter inzage op het stadsloket van stadsdeelkantoor West, Bos en Lommerplein 250, te Amsterdam. Zie voor openingstijden: www.amsterdam.nl. Het bestemmingsplan Kolenkitbuurt en Laan van Spartaan Deelgebied Ringspoorzone Noord met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.E1605BPSTD-VG01.

 

Beroep

De Wet geluidhinder koppelt de beroepstermijn van het besluit tot vaststelling van hogere waar-den aan de beroepstermijn voor het betreffende bestemmingsplan.

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze naar voren heeft gebracht, kan met ingang van 14 december 2018 gedurende zes weken, beroep instellen tegen het besluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan en tegen het besluit tot vaststelling van hogere waarden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijze niet in staat is geweest. Tevens kan door belanghebbenden beroep worden ingesteld tegen de bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbesluit. Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Tevens bestaat de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen via: https://digitaalloket.raadvanstate.nl.

 

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan  en tot hogere waarden treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet.

 

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State, ter attentie van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, dan wel via het bovengenoemde digitaal loket. Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

 

Amsterdam, 12 december 2018

burgemeester en wethouders,

Wil Rutten

Waarnemend-gemeentesecretaris

Femke  Halsema

burgemeester

Naar boven